Supporter skapade nya tröjan

A-lagsspelarna röstade fram favoriten.

Vi utlyste en tävling där supportrarna fick chansen att designa höstens uppvärmningströja.
Nu har våra A-lagsspelare sagt sitt.
Özden Sanals förslag vann!

Massvis med förslag skickades in. Favoriten hos spelarna? En tröja med ett klassiskt citat och minimalistisk design.
Bakom den vinnande designen stod 24-åriga Özden Sanal, som till vardags arbetar som designassistent på Lindex.

– Jag ville skapa en minimalistisk t-shirt som ändå kändes exklusiv, unik men äventyrlig. Det var viktigt att ha med tydliga kopplingar till Blåvitt, både genom textning på ärmslutet men även genom Bebbens klassiska citat på ryggen, säger Özden själv och syftar på orden ”Blåvitt får aldrig dö”.

Inspiration till designen kommer bland annat från soluppgången längs horisonten och dess subtila färgskiftning. I sin minimalistiska design finns en mjukt formad våglinje i blå nyanser, som följer havets konturer. Låttexten ””Födda ur hav och himmel” från vår inmarschlåt ”Snart Skiner Poseidon” väckte en del av inspirationen hos Özden.

– Horisonten har länge varit förknippad med möjligheter och äventyr som väntar bortom det kända och det förknippar jag med Blåvitt. Jag har följt Blåvitt senaste sex åren, mycket tack vare min sambo som tagit med mig till Gamla Ullevi. Desto fler matcher jag gick på desto mer såg jag gemenskapen alla skapar tillsammans. Nu är det jag som tar med mina vänner på fotboll istället.

Tröjan finns att köpa exklusivt på blavittshopen.se! Den släpps i butiken på Gamla Ullevi under vecka 39.