Bortaseger mot Halmia

Viktiga poäng i toppstriden.

Fysiskt tufft, men målchanssnålt första 45 – därefter följde en andrahalvlek huvudtränare Peter Svanström beskriver som årets bästa. Bakåt höll vi tätt matchen igenom, framåt blev Lisa ”Mini” Johansson och Saron Berhe segerorganisatörer med varsitt mål i 2–0-segern på Halmstad Arena.  

Trots värmen i Halmstad inleddes matchen i högt tempo från båda lagen, där hemmalaget försökte hota oss med sitt raka djupledsspel, medan vi försökte bygga spelet bakifrån. Några skarpa målchanser blev det dock inte i någon riktning – i alla fall inte första halvtimmen.

Med drygt 30 minuter på klockan tryckte Halmia i väg en frispark mot vårt högra kryss. Hemmaledningen kändes given, men då dök Lisa Hall upp och stod för en räddning av absolut högsta klass.

Framåt för vår del kom Leia Molund närmast, men bollen dansade på mållinjen – utan att passera densamma.

Matchens första mål kom i stället tidigt i andra halvlek, när Lisa ”Mini” Johansson ökade på sin blåvita målskörd genom att göra 1–0.

Sedan ökade vårt division 1-lag tempot och visade hög klass halvleken igenom.

– I andra halvlek får vi se det IFK Göteborg vi strävat efter att vara hela året. Det krigas, det tacklas och spelarna är arga på ett positivt sätt. Den energin gör att vi skapar mängder med attacker mot Halmia under en lång period, berättar Peter Svanström.

I slutminuterna kröner Saron Berhe ett mycket piggt inhopp genom att sätta 2–0 efter en elegant snurrfint. Spiken i kistan och livsviktiga poäng med hem till Göteborg.

–  Halmia är nog faktiskt det bästa laget vi har mött i år, men i dag gör vi det som krävs och lite till för att vinna. Det finns ingen rädsla i laget, utan alla visar att de vill vara här och att de älskar det de håller på med. Allra bäst på plan var Wilma Lantz i dag, hon måste varit helt fruktansvärd att möta, säger en minst sagt nöjd Peter Svanström.