Siktet inställt på premiären

P19 laget kommer från en säsong där ingenting var som vanligt. Nu är årets tävlingssäsong runt hörnet och förberedelserna är i full gång.

Våra P19-herrar är likt A-truppen mitt i den tuffa försäsongen. En försäsong som inte liknar någon tidigare. Likt mycket annat under dessa tider har nya upplägg tagits fram för att följa restriktionerna, samtidigt som laget ska förbereda sig inför kommande säsong. En utmaning för huvudtränarna Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson.

– Vi har verkligen fått tänka till för att kunna följa alla restriktioner och hålla en hög träningsnivå. Vi har bland annat tränat i mindre grupper och utomhus. Den stora utmaningen är att få matchlikt spel då spelarantalet är färre och träningsmatcherna har försvunnit, säger Hjalmar Jonsson, tränare P19.

Laget kommer från en väldigt pandemidrabbad säsong där antalet matcher minskade drastiskt.

– Hela vårsäsongen blev inställd på grund av Covid-19. Under den tiden försökte vi boka in så många lokala träningsmatcher som möjligt, just för att spelarna skulle behålla matchtempot i kroppen. Som tur var kunde vi fortsätta träningsverksamheten som vanligt och se till att vara redo när säsongen drog igång igen.

I dagsläget är årets seriespel planerat att spelas som vanligt. Osäkerhet finns däremot kring huruvida det beslutet kommer stå fast eller inte.

– Det är svårt att säga om årets tävlingssäsong kommer spelas eller inte. Vi får ta det dag för dag helt enkelt. Fokus ligger nu på att vi ska vara så förberedda som möjligt inför premiären den 27 mars, säger Hjalmar.

P19 laget arbetar i nära relation till A-laget. Samarbetet är en viktig del i spelarutvecklingen och har varit vägen upp för många spelare. Något som också har visat sig under försäsongen. Flera av våra akademispelare har ingått i Roland Nilssons matchtrupp under årets inledande matcher.

– Jättekul för grabbarna att de inte bara får chansen utan också tar den när den kommer. Att dem får känna på seniorspel är bra för deras utveckling då de får se skillnaden på seniorspel och juniorspel. Att de redan nu även bidrar på den nivån är en bonus.

Hjalmar fortsätter:

– Att flera spelare får chansen i representationslaget ger ett positivt eko utåt. Det visar att det är möjligt att ta sig hela vägen fram i IFK Göteborg och att vi fortsätter med Blåvitts strategi, att just satsa på våra akademispelare.