Vi är IFK Göteborg

Vi vill framåt genom att bidra till ett bättre Göteborg på alla plan. Så enkelt är det. Och så här gör vi för att lyckas.

Vårt syfte

Vi vill förbättra Göteborg. Det innebär inte att vi sänker våra sportsliga mål. Vi är och ska vara ett allsvenskt topplag. Den enorma kärlek vi får från våra supportrar förtjänar framgångar. Våra A-lag vet vad klubbmärket står för och förstår vikten av att aldrig ge upp. Samtidigt vill vi bidra till att hela staden mår bättre, även utanför fotbollsplanen.

Vår vision

IFK Göteborg ska alltid vara en klubb som alla ser upp till. På och utanför plan. Så lyder vår vision och därför är IFK Göteborg mycket mer än ett framgångsrikt herrlag. Vår akademi ger tjejer och killar chansen att spela fotboll, från första bollkontakt ända upp till juniornivå. Med fotbollen som utgångspunkt driver vi en rad CSR-projekt som skänker glädje, hopp och bidrar till integrationen i Göteborg. Vi vet att alla inte heter Glenn i Göteborg, men vi är IFK Göteborg och riktar oss till alla.

Vi tänker alltid framåt

Vår verksamhet handlar om att ständigt vara kompetensledande, både på och utanför planen. Därför är en viktig del av vår vardag att tänka och våga nytt. Det handlar om hur vi spelar fotboll, men också om hur vi tar oss an såväl kommersiella som sociala utmaningar.

Vår värdegrund

Inom IFK Göteborg utgår vi från tre kärnvärden: kamratskap, passion och professionalism. De är mer än ord, de signalerar hur alla inom IFK Göteborg agerar. Vi talar om alla från A-lagen till personalen på Kamratgården. Från ungdomstränaren som lägger ut koner en kall vinterkväll till scouten som reser ännu en natt för att se ett möjligt nyförvärv. Från den tolvåriga tjejen som spelar sin första match till de garvade i staben.

Vårt löfte

Vi kan inte lova att vinna varje match eller ta guld varje år, men ett löfte kan vi ge här och nu: IFK Göteborg ger allt till slutsignalen. Sen fortsätter vi kämpa.