IFK Göteborgs fotbollsakademi

Akademin är IFK Göteborgs unika barn- och ungdomssatsning för pojkar och flickor i åldern 5 till 19 år. Vi erbjuder även utbildningar för ungdomsledare och tränare. Alla kan delta i Akademin, oavsett vilken klubb du tillhör.

Akademin startade 1997 och idag är vi cirka 50 ledare och omkring 200 ambitiösa spelare. Grundtanken bygger på mycket och bra träning i en stimulerande miljö. Nyckelorden för oss är miljö, träning, intresse och stimulans. I satsningen ingår även mental träning, en viktig del för unga spelare.

Det här ingår i Akademin

Akademin är samlingsnamnet på hela vår utbildningsverksamhet under A-laget. Vi har bland annat extraträningar, fotbollsskolor och camps som är öppna för alla, oavsett klubbtillhörighet. Vi erbjuder även verksamhet för tränare från andra klubbar. Dessutom ingår vår egen ungdomsverksamhet och våra två elittrupper för ungdomar i 15- till 19-årsåldern i Akademin. Vid sidan av det här samarbetar vi med två grundskolor och ett gymnasium. Mer detaljerad information hittar du under Våra verksamheter.

Strategi och värdegrund

För att vi ska nå våra mål är vår strategi att erbjuda fotbollsintresserade ungdomar många timmar bra och välplanerad träning. Träningen ska ske i en trygg och stimulerande miljö med gott om individanpassade utmaningar som stimulerar spelarna att utvecklas på bästa sätt, efter det egna intresset och de egna förutsättningarna.

Värdegrunden vi arbetar med kallar vi 4K: Kamratskap, Kul, Kämpa och Kunskap.

Delta i Akademin

Om du har ett barn som är intresserad av att delta i Akademin, kan du läsa mer om de olika verksamheter under Våra verksamheter.