Nu väntar avgörande mot Sirius

6–0 (3–0) mot Arameisk-Syrianska och efter ett hat-trick av Søren Rieks – nu väntar en avgörande match mot Sirius. Nästa lördag (på Bravida Arena) handlar det om en kvartsfinalplats i Svenska Cupen.

Inför en klack i tidig storform och drygt 1200 åskådare fick IFK Göteborg en hyggligt bekväm resa på sin väg mot gruppvinst i svenska cupen.
Slutsiffrorna innebär att Blåvitt toppar grupp 3 på bättre målskillnad inför de tredje och sista omgången nästa helg.

Det nyblivna division 1-laget ansträngde sig – anförda av den vänsterfotade spelmotorn Cristian Gonzalez Lira – verkligen för att spela en passningsorienterad fotboll och att via mittfältet ta sig fram till chanser mot Erik Dahlin.
Det lyckades dock inte samtidigt som IFK Göteborg visade kvalitet i sina avslut efter några tempohöjningar i sitt spel .

1–0 (7): En fin soloprestation av Mikael Boman, som gjorde bort ett par motståndare i boxen och kyligt rullade in bollen vid ena stolpen.
2–0 (26): Boman tog en djupledslöpning till höger, klackade bak till Martin Smedberg–Dalence. Inlägget nickades av Tobias Hysén och gav en retur som Sören Rieks höll sig framme på.
3–0 (36): Rieks fick tag i bollen en bra bit utanför straffområdet och drog till med högern nere vid stolpen.
Direkt efter pausvilan kom danskens tredje fullträff. Inspel från Smedberg–Dalence, Sören med framför mål – det var 4–0.

Med tio minuter kvar att spela kom 5–0. Sebastian Eriksson gick omkull i boxen. Straffen tog Emil Salomonsson hand om. Efter en skarp räddning av Gabriel Asso slog IFK Göteborgs högerback in returen.
Kort efteråt tryckte David Boo Wiklander in 6–0 efter en hörna, försvarsspelarens första mål i den blåvita a-lagströjan.

Fullträffen innebar att IFK tog hand om ledningen i gruppen och att det räcker med oavgjort i avslutningen för att gå vidare till kvartsfinal.