161024 IFK Göteborgs supporters inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 24 oktober 2016 i Göteborg.

Tillgänglighet på Gamla Ullevi

Här hittar du information som kan vara till hjälp för dig som har nedsatt syn, är rullstolsburen eller har annan funktionsnedsättning.

Biljetter

Du kan köpa biljett via:

Vår biljettsida: https://ifkgoteborg.ebiljett.nu/
IFK Göteborgs klubbhus på telefon 031-703 73 00.
I Blåvittshopen vid Gamla Ullevi.

Färdtjänst

Om du kommer med färdtjänst stannar den vid arenans nordöstra hörn, adress Ullevigatan 3. Här tar man sig enkelt in på arenan. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha cirka 30 minuter tillgodo på din bokning eftersom vi sällan vet exakt sluttid för matchen på förhand.

Gäster med rörelsenedsättning

På arenans långsida, sektion K, finns platser som är anpassade för dig som har svårt att gå eller sitter i rullstol. Här finns totalt 74 platser, varav 29 stycken är rullstolsplatser. I din biljett ingår en ledsagarplats utan extra kostnad.

Ingång sker genom entré 9 i det nordöstra hörnet. På sektionen finns även rullstolsanpassad toalett. Tyvärr är kioskerna placerade en trappa upp utan möjlighet till hiss, men ambulerande kioskförsäljning finns tillgänglig.

Gäster med övriga funktionsnedsättningar

För att hitta bästa plats för just dig och dina önskemål, råder vi dig att kontakta något av ovanstående biljettkontor. Vid bokning ingår en ledsagarplats som skrivs ut som en separat biljett.

Rörelsehindrad med egen bil

I direkt anslutning till arenan finns ett fåtal parkeringsplatser reserverade för dig med handikapptillstånd. I och med det bristande antal parkeringar råder vi dig att komma i god tid till evenemanget. En alternativ lösning är att du blir avsläppt vid entré 9 och därefter ber medföljande gäster att parkera bilen på ordinarie parkeringar.

Övrig parkering i närheten av Gamla Ullevi hittar du här.

Syntolkning

Via appen Got Event Tillgänglighet kan du få matchen syn- eller teckenspråkstolkad samt förstärkt arenaljud. Syntolkningen är i form av TV-kommentering via Discovery+. Kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och hörlurar!

Tillgänglighetsdatabasen

För att du själv ska kunna få en uppfattning om vilka hinder eller möjligheter du kan förvänta dig att stöta på när du besöker Gamla Ullevi, finns arenan registrerad i Tillgänglighetsdatabasen.

Utrymning

IFK Göteborg har en evakueringsplan som ligger till grund för vår personals arbete vid nödsituationer. Om arenan behöver utrymmas sker detta vid ordinarie utgångar i första hand. Vid en evakuering spelas ett förinspelat meddelande upp via högtalarsystemet samtidigt som publikvärdar leder publiken mot respektive utgång.

Vid en utrymningssituation kommer våra publikvärdar finnas tillgängliga för att hjälpa dig till närmaste återsamlingsplats.