161024 IFK Göteborgs supporters inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och AIK den 24 oktober 2016 i Göteborg.

Tillgänglighet på Gamla Ullevi

Här hittar du information som kan vara till hjälp för dig som har nedsatt syn, är rullstolsburen eller har annan funktionsnedsättning.

Rörelsehindrade gäster

På arenans långsida, sektion K, finns platser som är anpassade för dig som har svårt att gå eller sitter i rullstol. Här finns totalt 74 platser, varav 29 stycken är rullstolsplatser. I din biljett ingår en ledsagarplats utan extra kostnad.

Ingång sker genom entré 5 i det nordöstra hörnet. På sektionen finns även handikappanpassad toalett. Tyvärr är kioskerna placerade en trappa upp utan möjlighet till hiss, men ambulerande kioskförsäljning finns tillgänglig.

Du kan köpa biljett via:

  • Ticketmasters Callcenter på telefon 0771-70 70 70
  • IFK Göteborgs kansli på telefon 031-703 73 00
  • I Blåvittshopen vid Gamla Ullevi.
  • Scandinaviums biljettkassa.

Gäster med övriga funktionsnedsättningar

För att hitta bästa plats för just dig och dina önskemål, råder vi dig att kontakta något av ovanstående biljettkontor. Vid bokning ingår en ledsagarplats som skrivs ut som en separat biljett.

Syntolkning

Om du har nedsatt syn erbjuder vi platser med syntolkning. De här platserna är placerade på sektion K. Vid bokning av syntolkningsplats kvitteras utrustningen ut i biljettkassan vid entré 5. Utrustningen återlämnar du till ansvarig på sektionen. Som synskadad får du ta med dig en ledsagare utan extra kostnad.

För mer information och bokning av syntolkningsplats, kontakta GotEvent på telefon 031-81 10 20.

Färdtjänst

Om du kommer med färdtjänst stannar den vid arenans nordöstra hörn, adress Ullevigatan 3. Här tar man sig enkelt in på arenan. Bokar du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha cirka 30 minuter tillgodo på din bokning eftersom vi sällan vet exakt sluttid för matchen på förhand.

Rörelsehindrad med egen bil

I direkt anslutning till arenan finns ett fåtal parkeringsplatser reserverade för dig med handikapptillstånd. I och med det bristande antal parkeringar råder vi dig att komma i god tid till evenemanget. En alternativ lösning är att du blir avsläppt vid entré 5 och därefter ber medföljande gäster att parkera bilen på ordinarie parkeringar.

Övrig parkering i närheten av Gamla Ullevi hittar du här.

Utrymning

IFK Göteborg har en evakueringsplan som ligger till grund för vår personals arbete vid nödsituationer. Om arenan behöver utrymmas sker detta vid ordinarie utgångar i första hand. Vid en evakuering spelas ett förinspelat meddelande upp via högtalarsystemet samtidigt som publikvärdar leder publiken mot respektive utgång.

Vid en utrymningssituation kommer våra publikvärdar finnas tillgängliga för att hjälpa dig till närmaste återsamlingsplats.