Mediefrågor och intervjuförfrågningar

Kontaktuppgifter för frågor från media.

Vänligen kontakta media@ifkgoteborg.se endast för medieförfrågningar. Övriga frågor kommer att vidarebefordras till växeln eller vår kundsupport.

Klubbmärke och logotyper

Observera att vårt klubbmärke och logotyper är varumärkesskyddade och att de inte får användas utan IFK Göteborgs godkännande.
IFK Göteborg godkänner inte användning av föreningens namn eller klubbmärke för kommersiellt bruk.

Bilder på hemsidan
IFK Göteborg, Bildbyrån, BlueWhite Photo eller Fredrik Aremyr äger rättigheterna om inte annat anges. Bilder får inte kopieras eller delas utan tillåtelse från rättighetsägarna.
Kontakta media@ifkgoteborg.se vid frågor.

Pressmeddelanden
Vill du få medieinformation i form av pressmeddelanden? Kontakta media@ifkgoteborg.se.

Bevaka träningar
Här hittar du det aktuella träningsschemat för herrlaget.

Fotografer och journalister som vill besöka oss för att följa en träning är välkomna att göra så. Intervjuer kan göras direkt efter avslutat träningspass. Fotografering sker från plats utanför linjerna och inte intill omklädningsyta/avbytarbänk.
Om det är en stängd träning ombeds media vänta på parkeringsplatsen till dess att träningen är avslutad.

Ackreditering till match

Så söker du ackreditering till herrlagets matcher.

Ansökan till våra hemmamatcher för herrlaget skickas till media@ifkgoteborg.se – senast klockan 19.00 tre dagar före match.
Yrkesverksamma journalister och fotografer är välkomna att ansöka om ackreditering till våra matcher. Ange uppdragsgivare i ansökan. Varje mediehus/redaktion/bildbyrå skickar samlad ackrediteringsansökan, och samtliga som söker ackreditering ska namnges i ansökan. Besked om ackreditering meddelas företrädesvis senast 24 timmar före avspark.

Fotografer och skribenter utan specifikt uppdrag
Vi har alltid välkomnat frilansfotografer och -skribenter på våra matcher och vi gör det fortfarande. Dock har antalet ökat kraftigt de senaste säsongerna. Det ser vi som positivt, att intresset för Allsvenskan och IFK Göteborg är stort, men vi behöver anpassa oss till ett bestämt maxantal platser. Detta är av arbetsmiljöskäl och rent logistiska utrymmesskäl.

Vi behöver därför prioritera bland ackrediteringsansökningarna och där står skribenter och fotografer på uppdrag från redaktioner och bildbyråer tillsammans med fotografer på specificerade uppdrag först i ordningen.

För att vi lättare ska kunna prioritera rätt ber vi dig att återkomma med antingen:
1. Din uppdragsgivare till matchen.
2. Länk(ar) till ställen där dina bilder från våra matcher har publicerats i närtid.
3. Länk(ar) till ställen där dina bilder från andra matcher har publicerats i närtid.
Efter att alla ansökningar före deadline är inkomna och hanterade kommer vi i mån av plats att fylla på med fotografer som inte har uppdrag.
Samtliga ovanstående punkter gäller även för dig som är skribent, fast med motsvarande svar kopplat till skrivna artiklar.

Om du inte kan visa upp något av de tre numrerade punkterna hänvisar vi dig till att återkomma med en ansökan till matcher där utrymmet för att välkomna frilansskribenter och -fotografer, hobbyfotografer och fotostuderande är större. Även för dessa matcher finns samma maxantal fotoplatser.

Matchdag – reporter och fotograf

Så funkar det för dig som har fått ackreditering till en herrlagsmatch.

Inför matchen

Parkering
Tyvärr finns ingen medieparkering i anslutning till vår hemmaarena. Vi hänvisar dig därför till andra parkeringar i området.

Entré
Ingång för all media på Gamla Ullevi är vid entré 11 mittemot häktet. Notera att medieentrén stänger 15 minuter före avspark. Vi öppnar presscentret 90 minuter före avspark.

Fotografer
Fotografer har sina arbetsplatser i presscentret. Passering till och från planen sker genom gräsförrådet. Fråga oss i medieteamet om du är osäker.
Önskar du fotografera framför avbytarbänkarna inför avspark? Kontakta vårt medieteam på arenan.

Medieutrymmena är del av professionell arbetsmiljö med fokus på produktion av text, foto och film. För fotografer såväl som för övrig media gäller vårdad och neutral klädsel utan budskap som kan anses stötande eller provocerande. Det är särskilt känsligt med kläder som visar lagtillhörighet om du fotograferar intill motståndarlagets sektion(er).

Wifi för media
Information finns på plats.

Fika och mat
Inför, under och efter matchen bjuds det på fika i presscentret.
Ur miljösynpunkt har vi valt att inte längre servera vatten i vattenflaskor. Ta därför gärna med en egen vattenflaska. Vi hjälper dig gärna att fylla på den vid behov.

Efter matchen

Flashzon
Medier med flashrättigheter har tillträde till särskild flashzon i anslutning till spelargången, för intervjuer direkt efter slutsignal.
För denna säsong har Discovery och Sveriges Radio rättighet. Även för SVT gäller rättigheten, men endast på särskilda dagar.

Intervjubokningar vid match
En nyhet för i år är att eventuella intervjuer bokas i vår Whatsapp-grupp vid matchens slut. Närvarande reportrar som önskar ingå i gruppen, skriv till media@ifkgoteborg.se för att läggas till där.

Presskonferens och mixad zon
I presscentret hålls presskonferens cirka 20 minuter efter slutsignalen. Mixad zon hålls vid anvisad plats intill spelargången.
Presscentret är din arbetsplats efter att presskonferens/mixad zon är över.

Arenan stängs
Pressutrymmena är tillgängliga 90 minuter efter slutsignalen.

Media på match – A-lag Dam

Information om mediefrågor och ackrediteringsförfrågningar till vårt damlag.

Ansökan till våra hemmamatcher för damlaget skickas till media@ifkgoteborg.se – senast klockan 19.00 dagen före match. Besked om ackreditering meddelas företrädesvis senast 24 timmar före avspark.

Nedan är lite information för dig som har fått ackreditering till en av våra hemmamatcher för damlaget.

Parkering
Tyvärr finns ingen medieparkering i anslutning till vår hemmaarena. Vi hänvisar dig därför till andra parkeringar i området.

Entré Valhalla IP
Ingång för all media är vid entrén intill Valhallagatan och parkeringen.

Arbetsplats under och efter match
I samband med våra damlagsmatcher finns inget dedikerat utrymme för media. I mån av plats går det bra att arbeta från pressläktaren.

Wifi för media
Information finns på plats.

Fotografera och intervjua
Fotoväst hämtas och lämnas tillbaka vid speakerhytten. Fotografering är tillåtet runt hela planen, med undantag för långsidan vid avbytarbåsen. Här ber vi fotografer att hålla avstånd till båda bänkarna.
Intervjuer sker utanför omklädningsrummen. Vid dåligt väder görs de företrädesvis inomhus i korridoren.

Kontakta media@ifkgoteborg.se vid frågor gällande damlagets matcher.