Bra att veta inför ditt besök på Gamla Ullevi

Här hittar du tips och information inför ditt besök på Gamla Ullevi.

Svensk elitfotboll har fått förtroendet att under vissa former släppa in publik på våra arenor. Något vi är väldigt tacksamma för. Vi ska naturligtvis tillsammans förvalta förtroendet och framför allt vara rädda om varandra i dessa tider. För att minimera smittspridning är det viktigt att alla bidrar till efterlevnad av de direktiv vi har att förhålla oss till. Tänk därför på följande:

Barnvagn
Här kan du läsa mer om att gå på match med barn.

Betalning på arenan
Gamla Ullevi är en kontantfri arena. Du kan betala med kort (Visa/MasterCard/Amex/Diners) i kioskerna, biljettkassan och Blåvittshopen.

Biljetter
Tänk på att alltid ha din biljett utskriven och/eller tillgänglig i din mobil när du kommer till arenan.
Läs mer och köp biljett

Borttappade föremål
Om du har tappat något vid våra hemmamatcher ber vi dig att kontakta eventinfo@gotevent.se för mer information.
Om du själv hittar något borttappat eller glömt föremål ber vi dig lämna det till en evenemangsvärd eller som finns runtom på arenan.

Med anledning av Covid-19
Det är viktigt att alla bidrar till att minimera smittspridningen i samhället. Därför ber vi dig att tänka på följande vid våra evenemang:

 • Gå inte på matchen om du känner dig det minsta förkyld/sjuk. Hör av dig till biljetter@ifkgoteborg.se om du har symptom och inte kan gå. I så fall kan din biljett göra en annan blåvit supporter glad.
 • Kom i god tid till arenan. Följ arrangörens anvisningar gällande insläpp.
 • I det fall du insjuknar under pågående match måste du omgående lämna. För att underlätta eventuell smittspårning måste personalen meddelas om vilken sektion och stol du satt på.
 • Håll ett tydligt avstånd till varandra i kön –social distansering till närmsta person.
 • Värna personalens arbetsmiljö –håll social distansering.
 • Planera eventuella toalett- och kioskbesök på ett sådant sätt att social distansering hålls.
 • Följ och respektera de avspärrningar som finns på arenan.
 • Noggrann handhygien är viktigt. Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten.  Använd handsprit, som finns vid alla entréer, toaletter och kiosker.
 • Hosta eller nys i armvecket.
 • Undvik handskakningar och omfamningar.
 • Hemgång efter matchslut sker enligt arrangörens anvisningar för att undvika folksamlingar och trängsel. Använd samma entré som du gick in i.
 • Följ alltid arrangörens anvisningar gällande evenemanget

Garderob/Effektförvaring
Närmaste garderob och förvaring är på Göteborgs Centralstation. Här finns förvaringsboxar som du låser elektroniskt och öppnar med kod.

Gå på match med barn
Här kan du läsa information som kan vara bra för dig som ska gå på match med barn.

Mat & dryck
På Gamla Ullevi och Ullevi finns kiosker i anslutning till samtliga sektioner som erbjuder ett urval av mat och dryck. Kioskerna serverar korv, snacks samt drycker. Vissa har även ett utökat sortiment av mat som hamburgare, wraps och fika. Runtom på arenan går även ambulerande personal.

Samtliga försäljningsställen av mat, dryck och merchandise erbjuder möjlighet att betala med kort (Visa/MasterCard/Amex/Diners). De ambulerande försäljarna tar enbart emot betalning via swish.

Observera att det inte är tillåtet att medföra egen mat och dryck in på våra evenemang.

Parkering
I närområdet runt Gamla Ullevi och Ullevi finns bland annat Heden och Femmans Parkeringshus. För fler parkeringsalternativ, klicka här. För aktuellt trafikläge, klicka här.

Rökning på arenan
Gamla Ullevi och Ullevi är rökfria arenor.

Souvenirförsäljning
Blåvittshopen är IFK Göteborgs officiella souvenirbutik som ligger i arenan. Butiken säljer matchkläder, souvenirer och en mängd produkter med blåvit anknytning.
Besök butikens hemsida här.

På matchdagar kan du köpa souvenirer i butiken samt i något av våra två försäljningstält som finns runtom arenan.

För din säkerhet
IFK Göteborg arbetar ständigt för att kunna erbjuda trygga och säkra evenemang. Vid varje matchevenemang arbetar omkring 400 personer med just service- och säkerhetsfunktioner. Samtliga är utbildade inom HLR och första hjälpen samt brand och utrymning. Vi har även sjukvårdare samt brandmän i tjänst vid varje matchevenemang.

Läs mer om IFK Göteborgs säkerhetsarbete 

SLO
Vi har alltid SLO:er i tjänst i våra evenemang. Läs mer om SLO-funktionen här.

Följ gärna SLO på twitter: @SLO_IFKGoteborg
Du når även vår SLO på slo@ifkgoteborg.se.

Tillgänglighet
IFK Göteborg vill att alla ska känna sig välkomna och kunna njuta av våra evenemang, oavsett funktionsnedsättning.

Läs mer om tillgängligheten på IFK Göteborgs evenemang

Visitation
Publikvärdarna genomför visitation av åskådare innan inträde på arenan. Om någon vägrar att bli visiterad har föreningen rätt att neka personen inträde på arenan. Visitationen görs för att förhindra att åskådare tar med sig glas eller andra föremål som kan användas som vapen.

Läs mer om vilka föremål som inte är tillåtna att medföra

Wifi
I samband med IFK Göteborgs hemmamatcher på Gamla Ullevi erbjuds alla besökare fri tillgång till wifi. Nätverket heter @fotboll och finns valbart när du kommer till arenaområdet.

Utrymning
IFK Göteborg har en evakueringsplan som ligger till grund för vår personals arbete vid nödsituationer. Om arenan behöver utrymmas sker detta vid ordinarie utgångar i första hand. Vid en evakuering spelas ett förinspelat meddelande upp via högtalarsystemet, samtidigt som publikvärdar leder publiken mot respektive utgång.