Bra att veta inför ditt besök på Gamla Ullevi

Här hittar du tips och information inför ditt besök på Gamla Ullevi.

Om du inte får svar på dina frågor nedan, finns det även information under ”Vanliga frågor och svar”. Har du ytterligare frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post, telefon eller Facebook.

Barnvagn

Här kan du läsa mer om att gå på match med barn.

Betalning på arenan

Gamla Ullevi är en kontantfri arena. Du kan betala med kort (Visa/MasterCard/Amex/Diners) i kioskerna samt i biljettkassan. I Blåvittshopen kan du betala med såväl kontanter som kort.

Biljetter

Tänk på att alltid ha din biljett utskriven och klar när du kommer till arenan. Du slipper stå i biljettköer och får välja bland fler platser på arenan.

Läs mer och köp biljett

Borttappade föremål

För borttappade föremål ber vi dig kontakta Gamla Ullevi på telefon 031-368 54 00 eller e-post info@gamlaullevi.se.

Om du själv hittar något borttappat eller glömt föremål ber vi dig lämna det till en evenemangsvärd, som finns runtom på arenan, alternativt i informationen som finns vid entré 12.

Garderob/Effektförvaring

Närmaste garderob och effektförvaring från Gamla Ullevi är på Göteborgs Centralstation. Här finns förvaringsboxar som du låser elektroniskt och öppnar med kod.

Gå på match med barn

Här kan du läsa information som kan vara bra för dig som ska gå på match med barn.

Mat & dryck

På Gamla Ullevi finns totalt 17 kiosker som erbjuder ett urval av mat och dryck. Kioskerna serverar korv, snacks samt drycker. Vissa har även ett utökat sortiment av mat som hamburgare, wraps och fika. Runtom på arenan går även ambulerande personal.

Samtliga försäljningsställen av mat, dryck och merchandise på Gamla Ullevi erbjuder möjlighet att
betala med kort (Visa/MasterCard/Amex/Diners). De ambulerande försäljarna tar enbart emot betalning via swish.

Observera att det inte är tillåtet att medföra egen mat och dryck in på Gamla Ullevi.

Parkering

I närområdet runt Gamla Ullevi finns bland annat Heden och Femmans Parkeringshus. För fler parkeringsalternativ, klicka här. För aktuellt trafikläge, klicka här.

Rökning på arenan

Gamla Ullevi är en rökfri arena.

Souvenirförsäljning

Blåvittshopen är IFK Göteborgs officiella souvenirbutik som ligger i arenan. Butiken säljer matchkläder,
souvenirer och en mängd produkter med blåvit anknytning. Besök butikens hemsida här.

På matchdagar kan du köpa souvenirer i butiken samt i något av våra två tält som finns vid Gunnar Gren statyn samt vid entré 9.

För din säkerhet

IFK Göteborg arbetar ständigt för att kunna erbjuda trygga och säkra evenemang. Vid varje matchevenemang arbetar omkring 400 personer med just service- och säkerhetsfunktioner. Samtliga är utbildade inom HLR och första hjälpen samt brand och utrymning. Vi har även sjukvårdare samt brandmän i tjänst vid varje matchevenemang.

Läs mer om IFK Göteborgs säkerhetsarbete 

Tillgänglighet

IFK Göteborg vill att alla ska känna sig välkomna och kunna njuta av våra evenemang, oavsett funktionsnedsättning.

Läs mer om tillgängligheten på IFK Göteborgs evenemang

Visitation

Publikvärdarna genomför visitation av åskådare innan inträde på arenan. Om någon vägrar att bli visiterad har föreningen rätt att neka personen inträde på arenan. Visitationen görs för att förhindra att åskådare tar med sig glas eller andra föremål som kan användas som vapen.

Läs mer om vilka föremål som inte är tillåtna att medföra

Wifi

I samband med IFK Göteborgs hemmamatcher på Gamla Ullevi erbjuds alla besökare fri tillgång till wifi. Nätverket heter @fotboll och finns valbart när du kommer till arenaområdet.

Utrymning

IFK Göteborg har en evakueringsplan som ligger till grund för vår personals arbete vid nödsituationer. Om arenan behöver utrymmas sker detta vid ordinarie utgångar i första hand. Vid en evakuering spelas ett förinspelat meddelande upp via högtalarsystemet, samtidigt som publikvärdar leder publiken mot respektive utgång.