Bra att veta inför ditt besök på Gamla Ullevi

Här hittar du tips och information inför ditt besök på Gamla Ullevi. Du hittar mer information under ”Vanliga frågor och svar”. Har du ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon. Du kan också ställa frågor direkt till oss på Facebook.

Barnvagn

Med hänsyn till krav från räddningstjänsten gällande brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in på Gamla Ullevi.

Utanför entré 4 finns en yta där man kan parkera sin barnvagn under matchbesöket. Ytan är obevakad och vi råder dig att ta med ett eget lås för att låsa fast vagnen.

Observera att IFK Göteborg inte tar ansvar för de vagnar som lämnas på ytan.

Biljetter

Tänk på att alltid ha din biljett utskriven och klar när du kommer till arenan. Du slipper stå i biljettköer och får välja bland fler platser på arenan.

Läs mer och köp biljett

Borttappade föremål

För borttappade föremål ber vi dig kontakta Gamla Ullevi på telefon 031-368 54 00 eller e-post info@gamlaullevi.se.

Om du själv hittar något borttappat eller glömt föremål ber vi dig lämna det till en evenemangsvärd, som finns runtom på arenan, alternativt i informationen som finns vid entré 3.

Garderob/Effektförvaring

Närmaste garderob och effektförvaring från Gamla Ullevi är på Göteborgs Centralstation. Här finns förvaringsboxar som du låser elektroniskt och öppnar med kod.

Mat & dryck

På Gamla Ullevi finns totalt 17 kiosker som erbjuder ett urval av mat och dryck. Kioskerna serverar korv, snacks samt drycker. Vissa har även ett utökat sortiment av mat som hamburgare, wraps och fika. Runtom på arenan går även ambulerande personal som säljer kaffe, snacks och glass.

Samtliga försäljningsställen av mat, dryck och merchandise på Gamla Ullevi erbjuder möjlighet att betala med kort (Visa/MasterCard). De ambulerande försäljarna tar enbart emot kontanter.

Observera att det inte är tillåtet att medföra egen mat och dryck in på Gamla Ullevi.

Rökning på arenan

Gamla Ullevi är en rökfri arena.

För din säkerhet

IFK Göteborg arbetar ständigt för att kunna erbjuda trygga och säkra evenemang. Vid varje matchevenemang arbetar omkring 400 personer med just service- och säkerhetsfunktioner. Samtliga är utbildade inom HLR och första hjälpen samt brand och utrymning. Vi har även sjukvårdare samt brandmän i tjänst vid varje matchevenemang.

Läs mer om IFK Göteborgs säkerhetsarbete

Visitation

Publikvärdarna genomför visitation av åskådare innan inträde på arenan. Om någon vägrar att bli visiterad har föreningen rätt att neka personen inträde på arenan. Visitationen görs för att förhindra att åskådare tar med sig glas eller andra föremål som kan användas som vapen.

Läs mer om vilka föremål som inte är tillåtna att medföra

Utrymning

IFK Göteborg har en evakueringsplan som ligger till grund för vår personals arbete vid nödsituationer. Om arenan behöver utrymmas sker detta vid ordinarie utgångar i första hand. Vid en evakuering spelas ett förinspelat meddelande upp via högtalarsystemet, samtidigt som publikvärdar leder publiken mot respektive utgång.