Välkommen till Kamratgården

Kamratgården är IFK Göteborgs träningsanläggning och samlingslokal. Anläggningen ligger i Delsjöns naturreservat. Dagens Kamratgård byggdes 2011–2012 och ersatte den gamla Kamratgården som stod på samma plats. Byggnaden är totalt 2000 kvadratmeter stor, fördelat på två plan och har allt som en förening kan önska sig.

Det första du lägger märket till när du kommer upp mot Kamratgården är det fantastiska läget. Anläggningen ligger på en höjd i ett lummigt skogsområde ovanför två fotbollsplaner.

Framför entrén möts du av Kamratstenen, ett monument där bland andra spelare med över 200 A-lagsmatcher för IFK Göteborg fått sina namn ingraverade.

Välkommen in

När du kommer in genom huvudentrén möts du av en reception, en öppen spis och ett inbyggt prisskåp, fullt med blåvit guldglans. I taket hänger glaskupor som bevarats från den gamla Kamratgården.

Tar du till höger kommer du till köket och matsalen där spelare och ledare har gemensamma måltider. Matsalen har plats för cirka 140 sittande gäster. Det finns också möjlighet att skärma av delar av matsalen vid till exempel konferenser.

In i det innersta

Övriga delar av Kamratgården är indelad i två avdelningar – en sportdel och en kanslidel. I sportdelen hittar du ett fullt utrustat gym med utsikt över de två gräsplanerna och ett omklädningsrum där varje A-lagsspelare har ett eget skåp. I våtutrymmet finns ett kallbad som ska ta hand om slitna och trötta muskler.

Även truppen för Elit 1 har ett eget omklädningsrum och som komplement finns ett gästomklädningsrum, som bland annat används av oldboysen. På övervåningen har spelarna tillgång till en avslappningsyta på 40 kvadratmeter där de kan koppla av med spel, böcker och andra aktiviteter mellan träningarna.

I den andra delen av byggnaden hittar du IFK Göteborgs kansli på andra våningen. Här finns arbetsplatser för kanslipersonal, mötesrum samt styrelserummet, med plats för omkring 20 mötesdeltagare och med en härlig utsikt över gräsplanerna.

Besök Kamratgården

Om du vill besöka Kamratgården är du mer än välkommen, men hör gärna av dig i förväg så att vi kan ta hand om dig på bästa sätt. Du når vårt kansli på 031-703 73 00 eller info@ifkgoteborg.se.

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_186

Hitta till Kamratgården

IFK Göteborg är en kamratförening som tror på öppenhet och gemenskap. Därför är du självklart välkommen att besöka Kamratgården för att se A-laget träna.

Om du är intresserad av ett studiebesök ber vi dig kontakta vårt kansli. Du når kansliet på 031-703 73 00 eller info@ifkgoteborg.se.

Läs mer om studiebesök här.

Promenera 

 • Från Korsvägen går du öster ut mot Sank Sigfrids plan. Följ skyltning mot Munkebäckstorget in på Delsjövägen.
 • Gå in höger på Töpelsgatan och följ denna vidare in på Kamratgårdsvägen.
 • Följ skyltning “Kamratgården” sista biten.

Promenaden från Korsvägen är cirka tre kilometer.

Det går även bra att ta en genväg genom skogen.

 • Efter att ha tagit höger in på Töpelsgatan går du upp för backen tills du passerat en stor parkering på höger sida, utanför tennisklubben GLTK.
 • Direkt efter parkeringen tar du höger in på den asfalterade vägen skyltat med Ysters väg.
 • Följ vägen vidare tills den övergår till en grusväg.
 • Följ därefter grusvägen genom skogen tills att den delas i två, där svänger du vänster och anländer sedan till Kamratgården

Åka kollektivt 

 • Från Korsvägen tar du spårvagn 5 mot Östra Sjukhuset.
 • Gå av på hållplatsen Töpelsgatan. Resan tar fem minuter.
 • Gå in höger på Töpelsgatan och följ denna vidare in på Kamratgårdsvägen.
 • Följ skyltning “Kamratgården” sista biten.

För tidtabell besök vasttrafik.se.

Köra bil 

 • Kör av E6 vid Lisebergsmotet och följ skyltning Sankt Sigfrids plan.
 • Följ skylt mot Munkebäckstorget och sväng in på Delsjövägen.
 • Sväng höger in på Töpelsgatan efter cirka 1,5 kilometer på Delsjövägen.
 • Följ Töpelsgatan vidare in på Kamragårdsvägen.
 • Följ skyltning “Kamratgården” sista biten.

Klicka här för karta

120204 Fotboll, IFK Göteborg: Nya kamratgården, omklädningsrum. © Bildbyrån - 54833

Studiebesök på Kamratgården

IFK Göteborg är en av Sveriges populäraste föreningar. Det märks på alla som vill besöka oss för att se och lära. Under 2015 hade vi över 1000 personer som besökte Kamratgården.

IFK Göteborg erbjuder kostnadsfria studiebesök för föreningar, klasser och grupper.

Den forne storspelaren Donald Niklasson visar er runt på Kamratgården, berättar om föreningens historia och visar hur en vanlig dag ser ut för Sebastian Eriksson och hans lagkompisar.

Tänk på att boka studiebesöket i god tid så att vi kan ta emot er på bästa sätt. Observera att alla studiebesök preliminärbokas eftersom vi måste anpassa oss efter A-truppens schema. Sena ändringar eller avbokningar kan därför ske.

Har du fler frågor eller vill du boka ett studiebesök? Kontakta oss redan idag!
031-703 73 00
info@ifkgoteborg.se

040908 Fotboll, IFK Göteborg, Kamratgarden © Bildbyrån - 27684 D

Kamratgårdens historia

1959:

Ett arrendeavtal på 25 år skrivs med Göteborgs kommun och den första Kamratgården börjar byggas. Den ritas av arkitekten Åke Andersson och byggmästare är Erik Andersson, båda ledamöter av styrelsen.

1961:

Den 1 oktober invigs Kamratgården. Byggnaden hade en samlingslokal, pentry, två omklädningsrum och bastu.

1964:

Ett större förråd byggs.

1970–71:

Ytterligare omklädningsrum tillkommer.

1984:

Ett nytt kök med personalutrymmen byggs, vilket gör att man kan servera varm mat. Man utökar också med flera maskin- och redskapsförråd.

1992:

Den första kontorsbyggnaden uppförs och man flyttar från kansliet på Drottninggatan.

1996:

En styrketräningslokal och ett klubbrum tillkommer. Kanslibyggnaden byggs ut ytterligare.

2012:

Den 18 mars invigs Nya Kamratgården – en modern träningsanläggning med allt som en elitidrottsförening behöver. Cirka 2000 personer besöker Kamratgården under invigningsdagen. I samband med denna dag avtäckts även Kamratstenen.

Du kan läsa mer om Kamratgården här.