Ta med familjen på fotboll

På IFK Göteborgs hemmamatcher vill vi ha support av änglar i alla åldrar och vi satsar extra på att ge våra yngre supportrar en upplevelse de sent ska glömma.

Kärleken till IFK Göteborg går ofta från generation till generation och den första gången man sitter på läktaren och ser laget spela glömmer man aldrig. För att göra upplevelsen extra spännande och rolig finns familjeläktaren Änglaland och Young Fellows.

Använd flikarna ovan för att läsa mer om de olika koncepten.

Familjeläktaren Änglaland

Änglaland är den självklara platsen för alla familjer med barn upp till 15 år. Här anordnar vi roliga extraaktiviteter och självklart finns lejonet Leo på plats för att busa med barnen. Änglaland är en populär sektion så boka i god tid.

Familjeläktaren Änglaland är placerad på sektion F1-F3. När vi möter Hammarby, Djurgården, AIK och Malmö FF är dock inte sektion F3 en del av Änglaland, men vid utvalda matcher utökas Änglaland även till sektion D1-D2.

Ansiktsmålning, ballonger och fiskedamm

Förutom att njuta av spännande fotboll finns det en hel del annat att göra på Änglaland. Ett stående inslag är vår station för ansiktsmålning, så att alla barn kan visa sina rätta färger.  Vid utvalda matcher har vi även ballongutdelning, fiskedamm, tatueringsverkstad och andra roliga aktiviteter.

Regler för familjeläktaren

På Änglaland räknas man som barn när man är i åldern 5–15 år. Barn under 5 år går in gratis om de sitter i knäet. För att få köpa biljett på familjeläktaren Änglaland måste barnen som är betalande vara mellan 5–15 år. Som vuxen kan man alltså inte köpa biljett till Änglaland om man inte har minst ett barn i betalande ålder med sig. 

  • 2 personer: Gäller för max 1 vuxen och minst 1 barn. 1 vuxen måste gå in med 1 betalande barn för att biljetterna/årskorten ska gälla.
  • 3–7 personer: Gäller för max 2 vuxna och minst 1 barn. Minst 1 vuxen och 1 barn måste gå in för att biljetterna/årskorten ska gälla.

Obs! Även om alla i familjen har varsin biljett/årskort, så måste alla gå in samtidigt för att biljetterna/årskorten skall vara giltiga.

De ovanstående kombinationerna är de enda som gäller när man går in i spärren. Detta innebär att man, oavsett orsak, inte kommer in på arenan med sin familjebiljett eller sitt årskort om inte barnet/barnen är med.

Har du frågor om Änglaland är du välkommen att kontakta oss:
info@ifkgoteborg.se
Telefon 031-703 73 00

Årskort till Änglaland

Om du vill ta med din familj på många matcher, rekommenderar vi att du köper årskort på Änglaland. Det finns två årskort att välja på:

Stora familjekortet:                         

2000 kronor för vuxen och 500 kr för barn (5-15 år). Årskortet är giltigt på samtliga allsvenska hemmamatcher. Gäller på sektion F1–F2.

Lilla familjekortet:                           

1450 kronor för vuxen och 375 kr för barn (5-15 år). Gäller ej mot Hammarby, Djurgården, AIK och Malmö FF. Gäller på sektion F3.

170916 IFK Göteborgs fans under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Jönköping den 16 september 2017 i Göteborg.

Young Fellows - föräldrafritt och fokus på bra läktarkultur

På Young Fellows samlas varje match ett gäng tjejer och killar mellan 9 och 15 år för att heja fram Blåvitt till seger. På den här sektionen är inga föräldrar välkomna. Istället finns värdar från IFK Göteborg som säkerställer en positiv supporterkultur med kamratskap, ansvar och respekt.

På sektion K1–K2 sitter Young Fellows – föreningens framtid. Vi fokuserar på att skapa en härlig fotbollsfest med en positiv supporterkultur där alla känner sig välkomna och inkluderade.

En biljett till Young Fellows kostar från 80 kronor. Vi erbjuder även födelsedagskalas på Young Fellows. Läs mer om det här.

Årskort 2018

Ett årskort på Young Fellows kostar endast 800 kronor. Då ingår:

  • 15 allsvenska hemmamatcher
  • en specialdesignad Young Fellows-mössa
  • möjlighet att åka på Young Fellows årliga bortamatchresa
  • inbjudan till Young Fellows övriga aktiviteter, t.ex. kickoff och träff på Kamratgården

eventuellt inbjudan till Young Fellows Goes Big, beroende på säsongens spelschema. På Young Fellows Goes Big får samtliga årskortsinnehavare ta med sig sina kompisar på en match. Se film från evenemanget här

Young Fellows årskort bokas och betalas i Blåvittshopen vid Gamla Ullevi. Öppettider vardagar 10–18 och lördagar 11–15.
Det går även bra att boka årskort på Young Fellows via webben här. Fyll i formuläret och välj önskat betalningssätt.

Young Fellows on Tour

Som årskortsinnehavare på Young Fellows får du möjligheten att åka med på den årliga bortamatchresan. Tidigare säsonger har resorna gått till Malmö, Åtvidaberg, Örebro och Borås. Säsongen 2017 åkte nästan hundra glada årskortsinnehavare på en fantastisk resa till Halmstad.

Tack vare sponsorer har resorna varit kostnadsfria och de har varit omåttligt populära.  Samtliga år har vi fyllt två bussar med förväntansfulla barn.

Se filmen från förra årets resa till Halmstad och Örjans Vall.

Länkar:

Om du har några frågor om Young Fellows är du välkommen att kontakta oss:
Tel 031-703 73 00
youngfellows@ifkgoteborg.se

Välkommen till Young Fellows!

Gå på match med barn

Här kan du läsa tips och information som kan vara bra för dig som ska besöka en av IFK Göteborgs hemmamatcher på Gamla Ullevi.

Aktiviteter innan match

Minst två timmar innan avspark finns alltid ett evenemangsområde på plats utanför arenan. Vi har stående inslag form av besök av vår maskot Leo samt en station för ansiktsmålning och gnuggis-tatueringar för alla som vill visa lite extra färg. Det finns även alltid hoppborgar, musik och en uppblåsbar fotbollsplan, där man kan testa sina kunskaper. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.

Aktiviteter under match

Bakom sektion F1-F2 finns alltid en station med ansiktsmålning, gnuggis-tatueringar och ett ritbord. Vid utvalda matcher har vi utökade aktiviteter med t.ex. ballongutdelning, fiskedamm eller signering med spelare på samma plats.

Barnvagn

Med hänsyn till krav från räddningstjänsten gällande brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in på Gamla Ullevi. Utanför entré 4 finns en yta där man kan parkera sin barnvagn under matchbesöket. Ytan är obevakad och vi råder dig att ta med ett eget lås för att låsa fast vagnen. Observera att IFK Göteborg inte tar ansvar för de vagnar som lämnas på ytan.

Ljudvolym

Ljudvolymen är ofta hög på IFK Göteborgs matcher. Om ni inte har med er egna hörselkåpor, så finns det öronproppar att få hos personalen på Familjeläktaren.

Skötrum

Skötrum finns vid handikapptoaletten på sektion K. Tyvärr finns inget amningsrum på arenan i dagsläget.

Språkbruk på Familjeläktaren

IFK Göteborg arbetar för och värnar om en positiv supporterkultur. Vi vill att du ska stötta laget med sång och hejarop, men ber dig som sitter på Familjeläktaren att tänka på ditt språkbruk en extra gång och respektera de blåvita supportrar som sitter runtomkring dig.

Sjukvård

Det finns alltid sjukvårdsteam samt läkare på plats på Gamla Ullevi. Skulle olyckan uppstå, kontakta omgående en av våra läktarvärdar. Gamla Ullevi är även utrustad med ett antal hjärtstartare.

Ålderskategorier

På IFK Göteborgs hemmamatcher finns följande åldersindelningar vid biljettköp:

Ordinarie sektioner
Barn under fem år går in gratis om man sitter i knäet.
Barn/ungdom 5-18 år betalar ungdomspris.
Över 18 år betalar ordinarie biljettpris.

På Familjeläktaren
Barn under fem år går in gratis om man sitter i knäet.
Barn/ungdom 5-15 år betalar barnpris på Familjeläktarens sektioner.
Över 15 år betalar vuxenpris på Familjeläktarens sektioner.

Observera att man måste ha minst ett betalande barn med i sällskapet vid köp av familjebiljetter.

Här hittar du biljettpriser samt sektionsindelning.