Ta med familjen på fotboll

På IFK Göteborgs hemmamatcher vill vi ha support av änglar i alla åldrar och vi satsar extra på att ge våra yngre supportrar en upplevelse de gärna kommer tillbaka till.

Kärleken till IFK Göteborg går ofta från generation till generation och den första gången man sitter på läktaren och ser laget spela glömmer man aldrig. För att göra upplevelsen extra rolig finns våra två läktarkoncept; familjeläktaren och Young Fellows.

Använd flikarna ovan för att läsa mer om de olika koncepten.

Familjeläktaren

Familjeläktaren är den självklara platsen för alla familjer med barn upp till 15 år. Här anordnar vi roliga extraaktiviteter och självklart finns lejonet Leo på plats för att busa med barnen. Familjeläktaren är en populär sektion, så boka i god tid.

Ansiktsmålning, ballongfigurer och fiskedamm

Förutom att njuta av spännande fotboll finns det en hel del annat att göra på Familjeläktaren. Ett stående inslag är vår station för ansiktsmålning, så att alla barn kan visa sina rätta färger.  Vid utvalda matcher har vi även fiskedamm, tatueringsverkstad och tillverkning av ballongfigurer och andra roliga aktiviteter.

Regler för Familjeläktaren

På Familjeläktaren räknas man som barn när man är i åldern 5–15 år. Barn under 5 år går in gratis om de sitter i knäet. För att få köpa biljett på familjeläktaren måste barnen som är betalande vara mellan 5–15 år. Som vuxen kan man alltså inte köpa biljett till Familjeläktaren om man inte har minst ett barn i betalande ålder med sig. 

 • 2 personer: Gäller för max 1 vuxen och minst 1 barn. 1 vuxen måste gå in med 1 betalande barn för att biljetterna/årskorten ska gälla.
 • 3–7 personer: Gäller för max 2 vuxna och minst 1 barn. Minst 1 vuxen och 1 barn måste gå in för att biljetterna/årskorten ska gälla.

Obs! Även om alla i familjen har varsin biljett/årskort, så måste alla gå in samtidigt för att biljetterna/årskorten skall vara giltiga.

De ovanstående kombinationerna är de enda som gäller när man går in i spärren. Detta innebär att man, oavsett orsak, inte kommer in på arenan med sin familjebiljett eller sitt årskort om inte barnet/barnen är med.

Har du frågor om Familjeläktaren är du välkommen att kontakta oss:
biljetter@ifkgoteborg.se
Telefon 031-703 73 00

170916 IFK Göteborgs fans under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Jönköping den 16 september 2017 i Göteborg.

Young Fellows - föräldrafritt och fokus på bra läktarkultur

På Young Fellows samlas varje match ett gäng tjejer och killar mellan 9 och 15 år för att heja fram Blåvitt till seger. Här vistas barnen utan föräldrar. Istället finns ledare från IFK Göteborg som säkerställer en positiv supporterkultur med fokus på kamratskap, ansvar och respekt.

På sektion K1–K2 sitter Young Fellows – föreningens framtid. Vi fokuserar på att skapa en härlig fotbollsfest med en positiv supporterkultur där alla känner sig välkomna och inkluderade.

Young Fellows 2024
Young Fellows-potten kostar endast 750 kronor. Då ingår:

 • 15 biljetter som kan nyttjas vid allsvenska hemmamatcher.
  Inför varje match måste du gå in och hämta ut en biljett till ditt barn.
 • Inbjudan till Young Fellows övriga aktiviteter, till exempel kickoff, träff på Kamratgården och bortaresa.

Beställ Young Fellows-potten
Du köper Young Fellows-potten här.
Observera att detta inte längre är ett fysiskt kort, utan en digital pott.

Inför säsongen kommer vi att kontakta er för att få in fullständiga kontaktuppgifter till både dig och ditt/dina barn som kommer att visas på Young Fellows.

Här hittar ni ett presentbevis som ni kan ha och ge bort.

Så bokar du plats till Young Fellows med din pott inför matcherna:

 1. Logga in på ifkgoteborg.ebiljett.nu med den mejladress du får detta mejl till.
 2. Klicka på ”Mitt konto” och scrolla till ”Aktiva pottbiljetter”.
 3. Klicka på ”Hämta pottbiljetter”.
 4. Välj vilken match du vill hämta ut pottbiljett till. Klicka på ”Köp biljett”.
 5. Välj antal pottbiljetter du vill använda till den match du valt.
 6. Klicka på ”Hitta biljetter”.
  Du kommer då direkt till köpsidan.
 7. Genomför köpet.
  Observera att dina pottbiljetter redan är betalda och köpet således är 0 kronor.
 8. Klart! Inom några minuter får du ett mejl med dina biljetter.

Young Fellows Away
Young Fellows har sedan 2010 åkt på en årlig bortamatchresa. Tack vare sponsorer har resorna varit kostnadsfria och de har varit omåttligt populära. Se filmen från 2019 års resa till matchen IF Elfsborg – IFK Göteborg.

Vid frågor
Om du har några frågor om Young Fellows, vänligen kontakta IFK Göteborg på telefonnummer 031-703 73 00 eller biljetter@ifkgoteborg.se.

Välkommen till Young Fellows!

Gå på match med barn

Här kan du läsa tips och information som kan vara bra för dig som ska besöka en av IFK Göteborgs hemmamatcher på Gamla Ullevi.

Aktiviteter före match
Minst två timmar innan avspark finns alltid ett evenemangsområde på plats utanför arenan. Vi har stående inslag form av besök av vår maskot Leo samt en station för ansiktsmålning och gnuggis-tatueringar för alla som vill visa lite extra färg. Det finns alltid roliga aktiviteter hos oss. Det kan vara exempelvis hoppborgar, musik, prickskytte eller hinderbana. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.

Aktiviteter under match
I anslutning till Familjeläktaren finns alltid en station med ansiktsmålning, gnuggis-tatueringar och ett ritbord. Vid utvalda matcher har vi utökade aktiviteter med t.ex. ballongutdelning, fiskedamm eller signering med spelare på samma plats.

Barnvagn
Med hänsyn till krav från räddningstjänsten gällande brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in på Gamla Ullevi. Utanför entré 4 finns en yta där man kan parkera sin barnvagn under matchbesöket. Ytan är obevakad och vi råder dig att ta med ett eget lås för att låsa fast vagnen. Observera att IFK Göteborg inte tar ansvar för de vagnar som lämnas på ytan.

Ljudvolym
Ljudvolymen är ofta hög på IFK Göteborgs matcher. Om ni inte har med er egna hörselkåpor, så finns det öronproppar att få hos personalen på Familjeläktaren.

Skötrum
Skötrum finns vid den tillgänglighetsanpassade toaletten på sektion K på Gamla Ullevi. Tyvärr finns inget amningsrum på arenan i dagsläget.

Språkbruk på Familjeläktaren
IFK Göteborg arbetar för och värnar om en positiv supporterkultur. Vi vill att du ska stötta laget med sång och hejarop, men ber dig som sitter på Familjeläktaren att tänka på ditt språkbruk en extra gång och respektera de blåvita supportrar som sitter runtomkring dig.

Sjukvård
Det finns alltid sjukvårdsteam samt läkare på plats på Gamla Ullevi. Skulle olyckan uppstå, kontakta omgående en av våra läktarvärdar. Gamla Ullevi och Ullevi är även utrustade med ett antal hjärtstartare.

Ålderskategorier
På IFK Göteborgs hemmamatcher finns följande åldersindelningar vid biljettköp:

Ordinarie sektioner
Barn under fem år går in gratis om man sitter i knäet.
Barn/ungdom 5-18 år betalar ungdomspris.
Över 18 år betalar ordinarie biljettpris.

På Familjeläktaren
Barn under fem år går in gratis om man sitter i knäet.
Barn/ungdom 5-15 år betalar barnpris på Familjeläktarens sektioner.
Över 15 år betalar vuxenpris på Familjeläktarens sektioner.
Observera att man måste ha minst ett betalande barn med i sällskapet vid köp av familjebiljetter.