Ta med familjen på fotboll

På IFK Göteborgs hemmamatcher vill vi ha support av änglar i alla åldrar och vi satsar extra på att ge våra yngre supportrar en upplevelse de gärna kommer tillbaka till.

Kärleken till IFK Göteborg går ofta från generation till generation och den första gången man sitter på läktaren och ser laget spela glömmer man aldrig. För att göra upplevelsen extra rolig finns våra två läktarkoncept; familjeläktaren och Young Fellows.

Använd flikarna ovan för att läsa mer om de olika koncepten.

Familjeläktaren

Familjeläktaren är den självklara platsen för alla familjer med barn upp till 15 år. Här anordnar vi roliga extraaktiviteter och självklart finns lejonet Leo på plats för att busa med barnen. Familjeläktaren är en populär sektion, så boka i god tid.

Familjeläktaren är från och med säsongen 2019 placerad på sektion L1-L2.

Ansiktsmålning, ballongfigurer och fiskedamm

Förutom att njuta av spännande fotboll finns det en hel del annat att göra på Familjeläktaren. Ett stående inslag är vår station för ansiktsmålning, så att alla barn kan visa sina rätta färger.  Vid utvalda matcher har vi även fiskedamm, tatueringsverkstad och tillverkning av ballongfigurer och andra roliga aktiviteter.

Regler för familjeläktaren

På Familjeläktaren räknas man som barn när man är i åldern 5–15 år. Barn under 5 år går in gratis om de sitter i knäet. För att få köpa biljett på familjeläktaren måste barnen som är betalande vara mellan 5–15 år. Som vuxen kan man alltså inte köpa biljett till Familjeläktaren om man inte har minst ett barn i betalande ålder med sig. 

  • 2 personer: Gäller för max 1 vuxen och minst 1 barn. 1 vuxen måste gå in med 1 betalande barn för att biljetterna/årskorten ska gälla.
  • 3–7 personer: Gäller för max 2 vuxna och minst 1 barn. Minst 1 vuxen och 1 barn måste gå in för att biljetterna/årskorten ska gälla.

Obs! Även om alla i familjen har varsin biljett/årskort, så måste alla gå in samtidigt för att biljetterna/årskorten skall vara giltiga.

De ovanstående kombinationerna är de enda som gäller när man går in i spärren. Detta innebär att man, oavsett orsak, inte kommer in på arenan med sin familjebiljett eller sitt årskort om inte barnet/barnen är med.

Har du frågor om Familjeläktaren är du välkommen att kontakta oss:
biljetter@ifkgoteborg.se
Telefon 031-703 73 00

Priser                       

Vuxen 2000 kronor
Barn (5-15 år) 500 kronor
Årskortet är giltigt på samtliga allsvenska hemmamatcher.

170916 IFK Göteborgs fans under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Jönköping den 16 september 2017 i Göteborg.

Young Fellows - föräldrafritt och fokus på bra läktarkultur

På Young Fellows samlas varje match ett gäng tjejer och killar mellan 9 och 15 år för att heja fram Blåvitt till seger. Här vistas barnen utan föräldrar. Istället finns ledare från IFK Göteborg som säkerställer en positiv supporterkultur med fokus på kamratskap, ansvar och respekt.

På sektion K1–K2 sitter Young Fellows – föreningens framtid. Vi fokuserar på att skapa en härlig fotbollsfest med en positiv supporterkultur där alla känner sig välkomna och inkluderade.

Årskort Young Fellows 2020
Ett årskort på Young Fellows kostar endast 750 kronor. Då ingår:

· 15 allsvenska hemmamatcher.
· Inbjudan till Young Fellows övriga aktiviteter, t.ex. kickoff, träff på Kamratgården och bortaresa.

För att köpa årskort på Young Fellows, fyll i formuläret här. Efter att du har fyllt i formuläret så får du ett mail med instruktioner om betalning och uthämtning av årskort.

Du kan även boka och betala ditt årskort i Blåvittshopen. Öppettider är vardagar 10.00-18.00 och lördagar 11.00-15.00.

Nytt för 2020
Erbjudande 1 – Kompisårskort

Om du och en kompis vill köpa årskort på Young Fellows så erbjuder vi er ett kompispris för era årskort. Köp två årskort för 1200 kronor.
I formuläret fyller du i namn på kompisen som ska ha det ena årskortet.

Erbjudande 2 – Årskortsinnehavare
Om du har en vuxen i din närhet som redan har köpt årskort för 2020 så kan du få köpa årskort för endast 500 kronor på Young Fellows.
Fyll i formuläret och ange ordernummer för den vuxnes årskort.

Young Fellows Away
Young Fellows har sedan 2010 åkt på en årlig bortamatchresa. Tidigare säsonger har resorna gått till Malmö, Åtvidaberg, Örebro, Borås, Halmstad, Kalmar och Borås. Tack vare sponsorer har resorna varit kostnadsfria och de har varit omåttligt populära. Se filmen från förra årets resa till matchen IF Elfsborg – IFK Göteborg.

Matchdagskalas
Vill du fira din födelsedag i samband med en hemmamatch på Young Fellows? Läs mer om det här.

Länkar:

Om du har några frågor om Young Fellows, vänligen kontakta IFK Göteborg på telefonnummer 031-703 73 00 eller youngfellows@ifkgoteborg.se.

Välkommen till Young Fellows!

Gå på match med barn

Här kan du läsa tips och information som kan vara bra för dig som ska besöka en av IFK Göteborgs hemmamatcher på Gamla Ullevi.

Aktiviteter innan match
Minst två timmar innan avspark finns alltid ett evenemangsområde på plats utanför arenan. Vi har stående inslag form av besök av vår maskot Leo samt en station för ansiktsmålning och gnuggis-tatueringar för alla som vill visa lite extra färg. Det finns även alltid hoppborgar, musik och en uppblåsbar fotbollsplan, där man kan testa sina kunskaper. Samtliga aktiviteter är kostnadsfria.

Observera att vi inte arrangerar ett evenemangsområde under rådande restriktioner.

Aktiviteter under match
I anslutning till Familjeläktaren finns alltid en station med ansiktsmålning, gnuggis-tatueringar och ett ritbord. Vid utvalda matcher har vi utökade aktiviteter med t.ex. ballongutdelning, fiskedamm eller signering med spelare på samma plats.

Barnvagn
Med hänsyn till krav från räddningstjänsten gällande brandsäkerhet och utrymningsvägar är det inte tillåtet att ta med sig barnvagnar in på Gamla Ullevi. Utanför arenan finns en yta där man kan parkera sin barnvagn under matchbesöket. Ytan är obevakad och vi råder dig att ta med ett eget lås för att låsa fast vagnen. Observera att IFK Göteborg inte tar ansvar för de vagnar som lämnas på ytan.

Ljudvolym
Ljudvolymen är ofta hög på IFK Göteborgs matcher. Om ni inte har med er egna hörselkåpor, så finns det öronproppar att få hos personalen på Familjeläktaren.

Skötrum
Skötrum finns vid handikapptoaletten på sektion K på Gamla Ullevi. Tyvärr finns inget amningsrum på arenan i dagsläget.

Språkbruk på Familjeläktaren
IFK Göteborg arbetar för och värnar om en positiv supporterkultur. Vi vill att du ska stötta laget med sång och hejarop, men ber dig som sitter på Familjeläktaren att tänka på ditt språkbruk en extra gång och respektera de blåvita supportrar som sitter runtomkring dig.

Sjukvård
Det finns alltid sjukvårdsteam samt läkare på plats på Gamla Ullevi. Skulle olyckan uppstå, kontakta omgående en av våra läktarvärdar. Gamla Ullevi och Ullevi är även utrustade med ett antal hjärtstartare.

Ålderskategorier
På IFK Göteborgs hemmamatcher finns följande åldersindelningar vid biljettköp:

Ordinarie sektioner
Barn under fem år går in gratis om man sitter i knäet.
Barn/ungdom 5-18 år betalar ungdomspris.
Över 18 år betalar ordinarie biljettpris.

På Familjeläktaren
Barn under fem år går in gratis om man sitter i knäet.
Barn/ungdom 5-15 år betalar barnpris på Familjeläktarens sektioner.
Över 15 år betalar vuxenpris på Familjeläktarens sektioner.
Observera att man måste ha minst ett betalande barn med i sällskapet vid köp av familjebiljetter.