Allsvenskan 2021 IFK Göteborg-Mjällby AIF 3-2

Berg målskytt i comebacken

Med publikstödet i ryggen genom hela matchen tog vi alla tre poäng mot Mjällby. Marcus Berg visade att han verkligen var tillbaka med sitt mål.

Med en magisk inramning sparkades söndagskvällens match mellan IFK Göteborg och Mjällby AIF igång.

I truppen fanns Marcus Berg och Oscar Wendt – detta för första gången sedan det stod klart att de återvänt till IFK Göteborg.

Inledningsvis startade vi kontrollerat och styrde matchen dit vi ville. Sana visade direkt att han var på spelhumör och stod för flera individuella prestationer – däremot saknades den där riktigt farliga chansen under matchens inledning.

En kvart in i den första halvleken dök chansen upp för Kolbeinn. Förarbetet stod Sebban för när han, efter en djupledsboll av Sana, kunde spela in bollen mot första stolpen. Där stod dock en Mjällby-försvarare i vägen för ledningsmålet.

Bara minuter senare kom istället ledningsmålet för bortalaget. Enoch Adu hittade djupledslöpande Amin Sarr med en långt slagen passning. Anfallaren som hade hittat ett hål mellan två blåvita försvarare visade klass när han effektivt tog ner bollen och placerade in sitt första mål för säsongen.

Efter målet fick bortalaget mersmak och skapade flera chanser offensivt. Vi visade däremot våra defensiva styrkor när vi stoppade dem tidigt på planens sista tredjedel och inte lät mycket gå genom oss.

Med sju minuter kvar till halvtidspaus klev tvåmålsskytten från senaste matchen återigen fram. Efter några minuters konstant offensiv press hittade Sebbans inlägg Kolbeinn som, likt många gånger tidigare, var högst upp i luftrummet och kunde trycka in reduceringen. 1–1.

Mikael Stahre inför den andra halvleken:

– Vi ska fortsätta göra de saker vi gjorde bra i första halvlek, fast lite oftare. Sen måste vi vara ödmjuka och ha i åtanke att de har kvalitet framåt.

Under inledningen i den andra halvleken fick vi ett kärt återseende.

Det var 14 år sen sist, men nu var han tillbaka på riktigt – och som målskytt.

Återigen hittade Sebban, med ett precist inlägg, Kolbeinn i straffområdet som i sin tur serverade Berg till sitt första mål sen comebacken och ledningsmålet i matchen.

Efter en timmes spel kvitterades matchen till 2–2. En snabb omställning av bortalaget avslutades med en individuell prestation från Sarr som effektivt trycke in bollen bakom Giannis.

Bara minuter senare var det dags igen. Återigen gav sig Sarr i väg i djupled och spelades fram till ett friläge. En påkopplad Giannis var då snabbt framme och kunde, genom en benparad, styra bort avslutet.

Med sju minuter till stopptid återtog vi ledningen på Ullevi. Efter en tilltrasslad duell lyckades Alexander Jallow skapa sig en extra meter och trycka in bollen i målvaktens borte gavel.

–  Klart man hade drömt om att få göra ett mål så det var skönt. Trodde det hade räckt med 2–1 idag, men tyvärr så släpper vi in ett mål så det blir tufft för oss. Vi kommer tillbaka och visar moral – det är det som är viktigt idag, säger Marcus Berg.