Ny storseger hemma på Valhalla

Målkalas i kamratmötet.

Ledningsmål efter bara tre minuter – sedan fortsatte vi att ösa på matchen igenom. Hemma på Valhalla blev det storseger med 6–0 mot IFK Örby.

I värmen på Valhalla tog vi emot ett tiondeplacerat IFK Örby. Om favoritskapet i matchen utgjorde en börda för våra spelare var det inget som märktes, för redan i den tredje matchminuten gjorde Ida Kjellman 1–0. Det var Isabella Svanström som friställde Kjellman med en välriktad passning längs med vänsterkanten. Ida Kjellman snappade upp bollen, vek in i banan och klippte till med sin högerfot. Skottet satt otagbart, högt vid den främre stolpen och 1–0 var ett faktum.

Några minuter senare var det dags för Kjellman igen. Det var efter att Felicia Holmberg hade tagit sig fram längs högerkanten och spelat in bollen efter backen som Ida Kjellman kunde trycka dit 2–0, med ett avslut i nättaket från nära håll.

Efter drygt 19 minuter tippade Örbys målvakt ett inlägg över mål. Dags för hörna. Dags för Victoria Svanström. Efter att ha tagit sats och räckt upp handen skickade Svanström i väg en högersving som letade sig förbi såväl med- som motspelare – hela vägen in i mål. Målet gav 3–0 vilket stod sig till halvtid.

När den andra halvleken blåstes i gång fortsatte vi att trumma på. Det tog ungefär fem minuter, sedan spelade Felicia Holmberg in bollen till Isabella Svanström som vred, vände, avancerade och avlossade från distans. Skottet var kraftfullt, och satt där det skulle – högt till vänster om bortalagets målvakt. 4–0.

Kort därefter kom ännu en välavvägd Felicia Holmberg-passning. Denna gång en chip mot straffpunkten, dit Victoria Svanström hade smugit och blivit fri. En enkel bredsida senare stod det 5–0.

6–0 kom efter att Leia Molund hakats upp, och domaren blåst straff. Victoria Svanström var resolut och borrade ner bollen vid den högra stolproten. Hattrick av Victoria Svanström och 6–0-seger hemma mot IFK Örby.

– Väl medvetna om att Örbys sätt att spela inte passar oss riktigt gjorde vi några justeringar i dag. Vi gick ner på 3-5-2 för att komma runt mer på kanterna, och 1–0-målet är ett fantastiskt exempel på vad vi ville få ut av det. Vi är nöjda och glada över en fin 6–0-seger, inte minst sett till att vi håller nollan för tredje matchen i rad, säger Peter Svanström.