2017 IFK Göteborg-Djurgårdens IF 1-3

Nu kom förlusten

Den långa hemmasviten är bruten. Djurgården vann matchen på Gamla Ullevi med 3–1 (1–1).
– Helt välförtjänt. De var bättre och hetare än oss, säger Emil Salomonsson.

I 38 allsvenska matcher – sedan april 2015 – var IFK Göteborg obesegrat på hemmaplan. Nu är det dags att starta en ny svit. Djurgården var helt enkelt ett bättre fotbollslag den här kvällen och vann rättvist.

Redan från avspark var det gäster från Stockholm som styrde matchen. Med Kim Källström som fördelade med sin vänsterfot och djupledslöpande Gustav Engvall hade blåvita hemmaspelare det tufft. Emil Salomonsson:
– De tryckte ner er oss från början och vi var inte riktigt där idag. Ska man vinna fotbollsmatcher måste man gå för det, det gjorde inte vi den här gången.

Ledningen kom i den 18:e minuten, sedan Engvall löpt till höger i straffområdet och spelat in framför mål där Kerim Mrbati kunde ge Djurgården ledningen.

Kvitteringen var minst sagt vältajmad. Bara sekunder före pausvilan kunde IFK Göteborg äntligen etablera ett anfallsspel.

Både Sören Rieks och Emil Salomonsson pumpade in bollar från vänster och höger. Till slut fick Mikael Boman chansen att avsluta och kunde skicka in sin sjätte allsvenska fullträff för säsongen.

Vi nådde inte dit vi ville och är givetvis besvikna

Efter paus fick vi till en början se samma scenario som första halvan. DIF öste på mot ett IFK som fick jobba hårt på egen planhalva och på några minuter avgjordes matchen.

Först gjorde Mrbati 2–1, strax därefter dunkade Jesper Karlström in 3–1.

Hemmaspelare försökte givetvis – och fick delvis – flytta upp spelet på bortalaget planhalva och skapade ett antal hörnor och några avslut, bland annat ett jätteläge för Elias Omarsson.