Styrkebesked mot Onsala

Klar trepoängare.

5–0-ledning i paus och 8–0 efter 90 plus tillägg. I hemmamatchen mot Onsala BK bjöd vårt division 1–lag på finurliga lösningar framåt, samtidigt som det egna målet fredades. En insats som resulterar i klara segersiffror och tre nya poäng.

Vi inledde matchen med att kontinuerligt söka ytorna bakom gästernas backlinje – ett anfallsvapen som skulle visa sig effektivt i dagens match.

Men när 1–0-målet väl kom var det efter inlägg. Marieke Kramer fick en andra chans när bollen hittade ut till henne på nytt efter hörna. I straffområdet var det Leia Molund som nådde inlägget och satte ledningsmålet med omkring tio minuter spelade.

Drygt tio minuter senare utökade Isabella Svanström till 2–0 efter att Felicia Holmberg forcerat fram till höger, en manöver hon lyckades med vid upprepade tillfällen i matchinledningen.

Efter ett par nästanlägen från just den positionen var Holmberg kall i inspelet när hon lyfte blicken och såg Isabella Svanström, som dubblade ledningen med en resolut bredsida.

Ett par minuter senare var Isabella Svanström inblandad på nytt, när hon hittade ”Mini” Johansson i djupet med en milt uttryckt vältajmad krossboll.

”Mini” visade prov på högklassigt forwardsarbete och satte trean på ett tillslag – hur kyligt som helst.

Och hon var knappast mindre kylig när 4–0 verkställdes, ”Mini”. Den gången efter Filippa Anderssons uppspel bakom gästernas högt stående backlinje.

Strax före paus, i matchminut 42, var det Filippa Anderssons tur att presentera sig i målprotokollet. Försvarsspelaren avancerade med bollen framför fötterna – och när hon passerat straffområdeslinjen klippte hon till – med kraft, helt utom målvaktens räckhåll.

Efter paus var det Onsala som inledde bäst genom att skapa två fina målchanser. Men Lisa Hall stängde igen och förnekade gästerna reducering.

Som helhet gick tempot ner en aning under matchens andra halva, men före slutvisslan hann Lisa ”Mini” Johansson fullborda sitt hattrick innan Leia Molund och Saron Berhe med varsina fullträffar på övertid spikade slutresultatet 8–0.

– Ledarteamets främsta medskick till spelarna inför dagens match var vikten av disciplin. När spelidén utförs på ett så här disciplinerat sätt är det bara att glädjas över både insats och resultat. Glädjande även att ”Mini” får fart på målskyttet igen samtidigt som Alva Persson gör en bra insats i sin comeback. En bra lördag, fastslår Peter Svanström.