Förlust i Eskilstuna

Skärpan saknades, aggressiviteten och glöden likaså. Då vann AFC Eskilstuna med 1-0 (0-0) efter ett sent mål.
– Väldigt tom efter den här matchen. Det känns inte som vi spelade fotboll idag, säger Sebastian Eriksson.

Ett hemmalag som kämpade för sin allsvenska existens ville mest, tog initiativet inledningsvis och hade ett större bollinnehav. Blåvitt hade samtidigt svårt att få igång något spel och skapade egentligen ingenting av värde under de första 45 minuterna.

Istället var Pontus Dahlberg den spelare som utmärkte sig mest med ett par stabila ingripanden.
– Inte jättebra, bedömde Tobias Hysén lagets insats i paus och fortsatte:
– Vi får inte riktigt fart på passningsspelet och är inte riktigt där. Vi måste upp i nivå litegrann och inte slarvar så mycket. Det brister lite på det tekniska emellanåt och där måste vi skärpa till oss.

Då är man inte bättre

Dessvärre blev det inte så. Vi fick se ett antal frisparkar slås bort, och allt för många passningar med fler adress. Att inte skärpan riktigt var där såg vi också då Elias Omarsson, startman för dagen, fick ett jätteläge.
Hysén vann boll högt, spelade fram en fri Rieks som i sin tur serverade en ännu friar Omarsson. Men skärpan var inte där. Islänningen fick snedträff och bollen rullade utanför stolpen.
Då hade Blåvitt en aningen bättre period som allt mer därefter avtog.
– Känns som att när vi missar det läget, och alla avslut vi har går utanför, då orkar vi inte mer och lägger av. Och då vinner man inga matcher. Sen släpper vi in det där målet på slutet. Då är man inte bättre.

”Det där målet” kom i den 86:e minuten när Chidi Omeje sköt 1-0 på volley.
Sören Rieks hade ett jätteläge till kvittering därefter, men som så många gånger ikväll saknades skärpan och bollen gick tätt utanför stolpen.
Sebastian Eriksson känner nog som de allra flesta blåvita efter den här tillställningen.
– Väldigt tom efter den här matchen. Det känns inte som vi spelade fotboll idag.