2017 IFK Göteborg-IK Sirius 2-2

Nu väntar kvartsfinal

2–2 (1–0) mot IK Sirius räcker för att vinna gruppen i svenska cupen. Det oavgjorda resultatet innebär dock att hemmafavören i en kvartsfinal kan försvinna.
– Viktigaste är att vi är vidare. Sedan var det en blandad insats i dag, säger Jörgen Lennartsson.

Ett par tusen åskådare fanns på Bravida Arena för att se IFK Göteborg ta ytterligare ett steg mot klubbens åttonde cuptitel.

Gruppspelet är avklarat och genomfört. Sju poäng totalt innebär att söndagens matcher måste spelas innan vi vet om det blir en plats bland de fyra bästa gruppettorna och därmed hemmaplan i kommande kvartsfinaler.

Jörgen Lennartsson:
– Vi får se om sju poäng och en bra målskillnad räcker. Vi gjorde i perioder en okej match och vid 2–0 kändes det som en bra matchbild. Sedan fick de energi av reduceringen och skapade en viss nerv då de kvitterade. Vi letar efter en stabilitet under hela matchen. I perioder har vi toppar vad det gäller defensiv och offensiv, men också delar då de båda bitarna är sämre.

De inledande 45 minuterna bjöd på säsongens så långt bästa halvlek. Och en drömstart. Med en dryg minut spelad såg Sebastian Eriksson att Mikael Boman drog iväg i djupled och satte en boll på sin lagkompis. Anfallaren höll undan sin försvarare, tog sig in i boxen och curlade in 1–0.

Vi gjorde i perioder en okej match och vid 2–0 kändes det som en bra matchbild

Det var startsignalen på en aggressivitet, på ett löpande och ett kompakt försvar som gästerna från Uppsala hade svårt att hanterat. Vi fick även se ett antal möjligheter att utöka ledningen.

11: Jätteläge för Sören Rieks och dennes panna efter en hörna, som Thomas Rogne skarvade vidare med huvudet.
14: Stenhård vänstervolley från Mads Albaek, som smet strax bortanför krysset.
20: Frispak från Albaek vilken landsmannen Rieks nickade och som tvingade Sirius målvakt Joshua Wicks till en bra räddning.

Däremot startade den allsvenska nykomlingen piggast efter paus tvingade Pontus Dahlberg till två riktigt vassa ingripanden.

IFK hittade dock snabbt tillbaka till spelet i första halvlek. Då kom också nästa fullträff. En hörna slagen av Mads Albaek tajmades perfekt av Thomas Rogne och innebar 2–0.

Då trodde och hoppade vi att matchen var stängd och att nio poäng skulle innebära hemmamatch nästa helg. Så var det tyvärr inte.

Förre ängeln Jakob Bergmans reducerade och kunde dessutom fem minuter före slutsignalen kvittera.

Sirius jagade givetvis den seger som skulle innebär avancemang för deras del, men kom aldrig riktigt nära ett avgörande.