Tre goa poäng inför uppehållet

Vi går in i uppehållet med tre sköna poäng. Två sena mål av vår kapten gav segern mot Sundsvall på Gamla Ullevi.
- Publiken var helt avgörande, säger Mikael Stahre.

 • Laget

  Laguppställning 2-3-5

  Avbytare

 • Matchfakta

  Matchfakta

  Avspark: 4 jul 2022 kl. 01:00
  Tränare:

  2-0

En match innan ett kort sommaruppehåll väntade under lördagseftermiddagen — då gästade Sundsvall Gamla Ullevi.

Vi inledde matchen starkt och var först in i varje duell. Förlorades bollinnehavet så var andra pressen snabbt in i situationen för att återta det.

Vi tryckte på offensivt och skapade målchanser, men den sista procenten saknades i avslutsmomentet. Ett övertygande spel, men inga mål efter de första 45 minuterna.

Hosam Aiesh:
– Allt är väldigt bra, förutom att vi inte får in något mål. Jag får själv mycket boll och kommer in i matchen på ett bra sätt, det är den här typ av bollar som jag vill få. Vi får gå in i andra och fortsätta nu.

Den andra halvleken gick i samma tecken som den första. Vi förde spelet och spenderade långa sekvenser på offensiv planhalva, men effektiviteten i avsluten fanns inte där.

Det som länge såg ut att bli en oavgjord tillställning, skulle bli en annan historia.

Med fyra minuter kvar att spela avslutade Thern det långa avslutet med ett distinkt avslut — målvaktsreturen landade perfekt för Berg som slog in 1-0.

Och det var inte slut där.

Tre minuter senare var han framme igen. På en ny målvaktsretur var Berg återigen rätt placerad för att slå in mål nummer två och fastställa slutresultatet.

Mikael Stahre:
– Det kändes som att vi inte fick till de riktigt klara målchanserna, sen att vi hade ett konstant tryck var det inget att snacka om. Vi fick verkligen ta vara på de få målchanser vi fick i dag. Jag skulle säga att publikens energi och stöd var helt avgörande i dag, de ställer krav och fortsätter jobba fram oss.