Äntligen hemmamatch igen efter sommaruppehållet.
Slutsiffrorna skrevs till 2–0 mot Degerfors inför ett välfyllt Gamla Ullevi.
– Klart att det är skönt att göra mål, sa tvåmålsskytten Marcus Berg.

Det var en tung våg av regn som sköljde över arenan när tonerna till Snart Skiner Poseidon gick igång, och det såg länge ut att bli tuffa förhållanden att spela i.
Men lika plötsligt som det kom, lika plötsligt försvann det, och det bäddade istället för perfekta 90 minuter i växlande sol och molnighet.

Till matchen.

Vi inledde starkt, där det offensiva spelet stod i fokus. Trion Yakob, Norlin och Berg gjorde det tufft för bortaförsvaret när de gång på gång utmanade, och gav varandra ytor att springa på.

Det initiala övertaget övergick till ett mer neutralt spel där båda lagen hade sina perioder. Men det skulle inte vara länge.

Med sju minuter till halvtidsvilan bröt Gustaf Norlin bollen på offensiv planhalva – innan han hittade djupledslöpande Marcus Berg som inte gjorde några misstag i det avgörande momentet. 1–0.

Den duon skulle bjuda på mer. Bara tre minuter senare väggspelade Norlin återigen fram Berg, som med en enkel touch rullade in bollen mellan benen på bortamålvakten. 2–0 i halvtid.

Marcus Berg:

– Det är klart att det är skönt att göra mål, men jag tycker ändå att vi kan göra det lite bättre där uppe. Jag tycker att den sista passningen kan bli lite bättre.

I den andra halvleken fortsatte vi på samma spår. Vi förde spelet och skapade chanser framåt, samtidigt som defensiven höll ihop och inte bjöd på någonting.

Trots övertaget, stannade målen på två – vilket betydde tre poäng på Gamla Ullevi.

Mikael Stahre:

– Jag tycker vi gör en ganska dålig första halvlek om jag ska vara ärlig. Vi är inte tillräckligt beslutsamma men samtidigt har vi individuell kvalitet i form av Marcus Berg i straffområdet, trots det var det nog inte en av hans bättre matcher i karriären. Nu känns det bra och vi blickar framåt.