Här är derbytruppen

Årets första göteborgsderby i allsvenskan. IFK Göteborg tar emot Häcken på Gamla Ullevi.
– Vi känner att det blir mer och mer prestige i våra möten för varje år, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

IFK Göteborg tränade fredag förmiddag på Kamratgården inför derbyt mot Häcken på Gamla Ullevi. Samtliga spelare utom Pontus Dahlberg fanns på plats.
– Han har varit krasslig ett par dagar. Sedan finns han med i truppen. Vi tror och hoppas han kan spela. Samtidigt måste du vara frisk för att spela allsvensk fotboll. Vi får helt enkelt se hur det står till matchdagen, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

Som gärna ser att den blåvita offensiven spetsats till lagom till avspark med gäster från Hisingen.
– Vi behöver vässa vårt genombrottsspel jämfört med matchen senast. Samtidigt ska vi vara medvetna om att ett AIK i ledning är det svåraste du kan råka ut för i serien. Vi har så här långt gjort många delar i vårt spel bra, det ska vi fortsätta med, säger ”Affe” och fortsätter:
– Häcken är en motståndare som utvecklat sin defensiv och som också har ett antal individuellt skickliga spelare. Vi behöver definitivt komma upp på vår högsta nivå för att vinna matchen.

Westerberg har varit med i IFK Göteborg ett antal år och upplevt att det blivit mer och mer prestige mellan stadens båda allsvenska lag.
– Det har ju bara varit vi två under en period och det är klart att prestigen och derbykaraktären ökat. Det är en stor match för oss båda.

Även Poya Asbaghi har givetvis stor respekt för vad som väntar.
– Ännu en guldkandidat att möta. Vi vet att Häcken är ett väldigt skickligt lag då det handlar om kontringar och det ska vi undvika att ställas mot.

Följande spelare är uttagna:
Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Tom Amos, Emil Salomonsson, Kristopher Da Graca, Sebastian Eriksson, David Boo Wiklander, André Calisir, Carl Starfelt, Mix, Victor Wernersson, Vajebah Sakor, Amin Affane, August Erlingmark, Billy Nordström, Tobias Hysén, Gustav Engvall, Elias Omarsson, Giorgi Kharaishvili, Sebastian Ohlsson.

Har du inte redan köpt din biljett till matchen så gör du det här.