180419 IFK Göteborgs Carl Starfelt tackar publiken efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Dalkurd den 19 april 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_340

Truppen till den allsvenska omstarten

Imorgon drar Allsvenskan igång igen för blåvit del. Ett sex veckor lång VM-uppehåll är då över för IFK Göteborg.
– Det är lite premiärkänsla över det hela, säger assisterande tränare Alf Westerberg.

Två veckolånga läger har klarats av, ett i Leksand och ett i Boden. De sista förberedelserna har däremot filats på hemma på Kamratgården.
– Vi har haft en andra försäsong och i och med de två lägren känns det som vi hunnit med mycket. Tycker vi är väl förberedda, säger Alf Westerberg och tillägger:
– Sedan är det en omstart med allt vad det innebär. Efter sex veckors uppehåll vet man inte riktigt var man själv eller motståndarna står.

Det vi däremot vet är att det är småländska Kalmar FF som står för just motståndet. Ett Kalmar som ligger fyra poäng före Blåvitt i tabellen.
– Det gjorde en stark första del av Allsvenskan. Det är ett gediget lag som Viktor Elm håller samman på ett föredömligt sätt, förklarar tränar-Alf.

Saknas i truppen till omstarten gör bland annat Tobias Hysén som har problem med ett knä.

Patrik Karlsson Lagemyr gör framsteg och är på väg tillbaka från sin skada, men det dröjer innan ”Paka” är aktuell för spel.

Benjamin Nygren har tillåtits ledigt och kommer börja träna för fullt med a-truppen efter morgondagens match.

Truppen mot Kalmar:
Erik Dahlin, Tom Amos, Emil Salomonsson, David Boo Wiklander, André Calisir, Da Graca, Carl Starfelt, Victor Wernersson, Billy Nordström, August Erlingmark, Amin Affane, Mix, Vajebah Sakor, Andreas Öhman, Sebastian Ohlsson, Giorgi Kharaishvili, Mikael Ingebrigtsen, Elias Omarsson.

» Köp biljett till matchen här