Christian har Covid-19

Han isolerades redan i förra veckan. Nu har Christian Kouakou testats positivt för Covid-19.

Christian isolerades från övriga laget och personalen på Kamratgården i mitten av förra veckan. Han har under måndagen genomfört ett Covid-19-test som har visat sig vara positivt.

Christian har inga symptom och mår bra, men kommer att fortsätta vara isolerad till dess att han har tillfrisknat. Ingen annan personal har uppvisat några symptom och inte heller testats positivt för coronaviruset.

IFK Göteborg följer de riktlinjer som har utfärdats av Folkhälsomyndigheten och Svensk Elitfotbolls protokoll ”Genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19”. Vi har vidtagit alla tillgängliga åtgärder för att minska risken för smittspridning.

Sportchef Pontus Farnerud:

– Vid varje möjligt fall följer vi riktlinjerna in i minsta fall detalj. Vi är tydliga från klubbens sida vad vi förväntar oss för att spelarna ska minska risken för att exponeras för smitta. Våra spelare förhåller sig till riktlinjerna genom att hålla nere sociala kontakter och möten. Samtidigt är det svårt att rent praktiskt helt skydda sig från situationer där smitta kan förekomma, precis som för alla andra människor i samhället.

IFK Göteborg har som policy att inte lämna ut individuell hälsoinformation för våra spelare. Det är i samråd med Christian som hans namn nämns. Detta eftersom han vill undvika spekulationer. Vi kommer inte närmare kommentera specifika sjukdomsfall.

Vid frågor från media hänvisar vi till sportchef Pontus Farnerud.