Mållöst på Tele2

Sista matchen före EM-uppehållet slutade oavgjort mot Djurgården.
Det blev 90 mållösa minuter på Tele2 Arena.

Under den tidiga söndagskvällen spelades den sista allsvenska matchen innan laget går på EM-uppehåll. Serieledningsjagande Djurgården stod för motståndet på Tele2 Arena.

Inledningsvis tog hemmalaget kommandot och förde matchen med sitt snabba passningsspel och bollinnehav. Men den där första farliga målchansen – den fick vi. Efter tio minuters spel avancerade Gustaf Norlin fram på sin vänsterkant och hittade Tobias Sana inne i straffområdet. Ingen riktigt träff från Tobias den gången.

Hemmalaget fortsatte föra matchen och skapa lägen. Anfallsvågorna stoppades däremot oftast tidigt av vår högt stående backlinje. Det tvingade fram distansskott. Lagkapten Magnus Ericsson testade Giannis Anestis i målet flera gånger utan utdelning.

Med minuter till halvtidsvila kom det stora läget för Djurgården. Nicklas Bärkroth vann sin löpduell på högerkanten och hittade Hampus Findell med en passning snett inåt bakåt. Avslutet, som var riktat mot Giannis högra stolpe, blockades av Jesper Tolinsson. Jesper som också gjorde – för den här gången – sin sista match i Blåvitt.

I den andra halvlekens inledning svängde matchbilden i vår favör. Ett tydligare anfallsspel tillsammans med ett snabbare passningsspel genomsyrade de första 20 minuterna för vår del.

70 minuter in i matchen tvingades vi till ett byte. I samband med en duell fick Gustaf Norlin känningar som tvingade honom att avbryta matchen. Yahya Kalley ersatte.

På stopptid kom matchens bästa målchans. Kolbeinn Sigthorsson spelade ut bollen till Alexander Jallow, som sedan stod för en individuell prestation. Med en tunnel på Hjalmar Ekdahl skapade han sig ett friläge och chansen att punktera matchen. Avslutet, som var välplacerat, räddades dock imponerande av hemmalagets målvakt.