Oavgjort på Ullevi

Måndagens hemmamatch slutade 2–2. Vi tar med oss en poäng.
– Vi är besvikna med att bara få med oss en poäng, säger tränare Roland Nilsson.

Fyra minuter in i den första halvleken kom matchens första skott på mål, detta i samband med en farlig målchans. Tim Björkström stod för en individuell prestation när han tog sig förbi den blåvita pressen och hittade Adam Stahl på kanten. Med en passning snett inåt bakåt fick Christian Kouakou läget mot sin tidigare lagkamrat Giannis Anestis. En bra räddning från Giannis avslutade det läget.

Ju längre in i halvleken vi kom desto mer tog vi över matchen. Men ett högt bolltempo, spelkombinationer och individuella prestationer jobbade vi ner det för dagen svartvita försvaret.

Efter 24 minuters spel kom 1–0. Sebastians Erikssons inskruvade inlägg hittade Kevin Yakob som var högst upp i luftrummet. Nicken var däremot några centimeter felriktad och träffade först stolpen – men på sin egen retur tryckte Kevin sedan in ledningsmålet och sitt andra mål för säsongen.

Med åtta minuter till halvtidspaus kvitterades matchen. Christians Kouakous distansskott styrdes på Mattias Bjärsmyrs fot, vilket ledde fram till den oberäkneliga bollbanan för chanslösa Giannis Anestis att hantera.

Fem minuter in i den andra halvleken tog vi återigen ledningen. Och på vilket sätt vi gjorde det på. Tim Björkströms försök till rensning landande hos Marek Hamsik, som på halvvolley dunkade in ledningsmålet och sitt första mål i den blåvita tröjan. 2–1.

– Ett helt fantastiskt mål av Marek. Där visar han verkligen upp vilka kvalitéer han besitter, säger Roland Nilsson.

Vi fortsatte att föra matchen med högt bollinnehav tillsammans med ett rakt anfallsspel. Och målchanserna kom gång på gång. Men den effektivitet som vi stundtals saknade hade istället bortalaget.

Med sitt första anfall i den andra halvleken kvitterade Sirius återigen i matchen. Axel Björnströms inlägg hittade Christian Kouakou i straffområdet. Anfallaren placerade in sitt andra mål för dagen med en distinkt nick. 2–2.

Med tio minuter kvar till fulltid öppnade ett läge upp sig, i en match som blivit allt mer tillknäppt. Alexander Jallow spelade fram djupledslöpande Gustaf Norlin till ett friläge. Försöket att sedan hitta Kevin med en passning snett inåt bakåt misslyckades och Sirius kunde avvärja den situationen.

–Vi fortsatte att trycka på och jaga ledningsmålet in i det sista. Vi skapar ett antal lägen mot slutet men den där riktigt farliga chansen saknades, säger Roland Nilsson.