Vidare i cupen

Vi är klara för gruppspel i Svenska Cupen – detta efter en övertygande 3–0-seger mot Österlen FF under tisdagen.
– Vi kom hit och gjorde jobbet för att vinna, säger Tobias Sana.

Under tisdagen reste vi återigen söderut mot Skåne för match. Denna gång mot division 1-laget Österlen FF. Vinnaren från mötet belönades med en plats i vårens gruppspel.

Matchen rivstartade för vår del med ett ledningsmål efter bara fem minuters spel. Mattias Bjärsmyrs långa djupledsboll hittade löpande Gustaf Norlin som på två touch tog sig förbi sin försvarare och tryckte in 1–0.

15 minuter in i halvleken kom också 2–0. Tobias Sana stod för en fin individuell prestation när han tog sig förbi två försvarare innan han assisterade Robin Söder snett inåt bakåt i straffområdet.

Bara minuter senare var tredje målet nära två gånger om – då både Noah Alexandersson och Robin Söder träffade varsin del av målramen.

Gustaf Norlin efter den första halvleken:

– Det är klart att vi är nöjda med att leda matchen, men vi ska däremot göra fler mål med tanke på de målchanser vi har. Nu i den andra halvleken ska vi fortsätta vara aggressiva i det defensiva spelet och samtidigt fortsätta på samma sätt framåt. Då ska detta gå vägen.

Fem minuter in i den andra halvleken kom det tredje målet. Tobias Sanas frispark från 30 meter slutade återigen i en ramträff, men gav den här gången en retur vilken Hosam Aiesh var först på och förvaltade på bästa sätt.

Vi fortsatte att styra matchbilden och skapa målchanser framåt, detta samtidigt som vi visade upp en stark defensiv med bland annat nyförvärvet Bernardo Vilar i backlinjen. Men målen stannade på tre och vi är därmed klara för gruppspelet i Svenska Cupen.

– Det är klart att vi ska komma ner hit och vinna den här matchen, oavsett hur många matcher vi har spelat tidigare. Vi kom hit med full respekt och gjorde jobbet för att vinna den här matchen. Vi kommer från en bra period och har fått ett högt självförtroende i laget, det känns bra just nu, säger Tobias Sana efteråt.