Sen vändning gav tre poäng i “klassikern”

Kvittering av Gustaf Norlin i 70:e – sedan en stenhård Calle Johansson-nick med sju minuter kvar som fick Gamla Ullevi att explodera.
Klassikermatchen mot Malmö FF gav tre härliga blåvita poäng.

14 011 personer på ett regnigt Gamla Ullevi fick se en första halvlek där båda lagen hade svårt att hitta till några klara målchanser. Istället var den två lag vars spel präglades av den tunga gräsmattan.

0–0 stod sig halvleken ut, men i den andra halvlekens första minut tog Malmö ledningen genom Isaac Kiese Thelin.

Ett starkt Blåvitt krigade sig dock tillbaka in i matchen och började vinna allt fler bollar. Krigandet gav också effekt när Gustaf Norlin snappade upp en snäv tillbakapass och la in kvitteringen i öppet mål.

När klockan tickat upp på 83 spelade minuter fick sedan Oscar Wendt till en bra slagen hörna. Så bra att Calle Johansson kunde bomba in avgörandet med huvudet.

Ett resultat som vi lyckades hålla matchen ut, och som gav tre fantastiskt härliga poäng.