Storseger i avslutande matchen

Tre härliga poäng på Finnvedsvallen stängde säsongen 2022.
Matchen mot IFK Värnamo slutade i en 4–1-seger efter mål av Sebastian Eriksson, Marcus Berg och Gustaf Norlin.

På ett kyligt och regntätt Finnvedsvallen väntade IFK Värnamo i den sista omgången av årets serie.

Inledningen var jämn och saknade klara målchanser, men efter 20 minuter var det vi som styrde spelet och i takt med spelövertaget kom också chanserna. Matchens första bättre chans kom i den 26:e minuten när Oscar Wendt fann Johan Bångsbos panna med en hörna. Bångsbos nick dock i stolpen och ut till inspark.

Bara ett par minuter senare drev Eman Markovic inåt och avslutade lågt, vilket tvingade Värnamos målvakt till en svår parad.

På den efterföljande hörnan kom dagens första mål.

Emil Salomonssons hörna hittade Gustav Svensson, som nickskarvade till Sebastian Eriksson. Sebastian såg till att göra sitt första mål för säsongen.

Den andra halvleken hann inte bli mer än någon minut gammal innan Oscar Wendt hittade Gustaf Norlin med en djupledsboll. Norlin spelade i sin tur in bollen till Marcus Berg, som såg till att utöka ledningen och göra sitt 13:e mål för säsongen.

IFK Värnamo skulle dock komma in i matchen igen när Ajdzin Zelkovic tog emot en hård passning utanför straffområdet, och sedan avslutade i Pontus Dahlbergs högra hörn. 1–2 i den 53:e minuten, alltså.

Några minuter senare fick den tidigare Blåvitt-spelaren Bernardo Vilar rött kort efter en hög armbåge i duell med Emil Salomonsson.

Det numerära övertalet visade sig direkt när Gustaf Norlin fick en passning i djupled av Eman Markovic. Ensam med målvakten kunde Norlin utöka den blåvita ledningen till 3–1 i den 62:a minuten.

Gustaf Norlin var dock inte klar för dagen.
På tilläggstid kom han återigen fri med Värnamos målvakt, men blev den här gången fälld.

Den efterföljande straffsparken förvaltade han själv och såg till att cementera den blåvita trepoängaren – den sista för i år.