Akademispelare i blågul tjänst

Under ett mycket märkligt år med en pandemi som satt stopp för mycket av landslagets verksamhet har ändå flera spelare i eller med bakgrund i Akademin kallats till blågul tjänst.

I Nations League spelade Marcus Berg som lagkapten i förlustmatchen mot Portugal och tyvärr blev Gustav Svensson utvisad precis innan halvtid.

August Erlingmark och Pontus Dahlberg spelade hela matchen i 3 – 0 vinsten mot Italien i U21 EM-kval. Benjamin Nygren gjorde ett inhopp.

Före pandemin spelade U20-landslaget (P01) en träningsmatch. I denna deltog Emil Holm (kapten), Noah Alexandersson och Samuel Ohlsson.

Landslagslägret i början på september för P17 (P03) var Jesper Tolinsson och Oscar Vilhelmsson kallade men Oscar lämnade återbud på grund av skada. I februari spelade både Jesper och Oscar landskamper. Även Filip Ambroz, Hussein Carneil, Yaqub Finey, Anton Kurochkin och Johan Norgren har kallats till läger.

P16-landslaget spelade matcher innan pandemin. Där deltog Felix Eriksson och Melwin Berg. Felix och Melwin har även varit på läger där också Oliwer Brodin deltagit.

I mitten på augusti samlades Future Team (P04) för ett läger. Lucas Hansson, Lucas Samuelsson, William Jansson deltog från Akademin.

P15 landslaget har även de haft läger där Danilo Glusica, Demirel Hodzic och Emmanuel Tannor deltog. Danilo och Emmanuel är även kallade till nästa läger i mitten av september.

De tidigare akademispelarna Evelyn Ijeh och Hanna Andersson har spelat landskamper med F19-landslaget.

F16 (F04) har kallat Isabella Svanström till läger. Isabella är även aktuell för österrikiska landslaget. Mathilda Berg, Malva Larsson och Filippa Hopkins är kallade till regionalt läger för F16 i månadsskiftet.

F15 (F05) landslaget har även de haft samling i september där Thilda Gianello och Victoria Svanström var kallade där tyvärr Thilda fick tacka nej på grund av en skada. Julia Torsell Oguz deltog på rikslägret och Julia har även varit kallad till en samling med turkiska landslaget.

Sist men inte minst. En av tränarna i P16 landslaget med tydlig anknytning till Akademin. Hannes Stiller.