Motståndarkollen Dalkurd

Sista matchen innan ett två veckor långt landslagsuppehåll tar vid. Då väntar en nykomling som i veckan främst varit omskriven av ett disciplinärt ärende.

Söndag 15.00 är det avspark på Gavlevallen. Dalkurd gästas av IFK Göteborg i omgång 20. Efter helgens match väntar serieuppehåll i två veckor.

Hos hemmalaget kommer inte Smajl Suljevic till spel. Detta då han tills vidare stängts av sin klubb efter en fysisk incident mot motståndarnas Imad Khalili långt efter slutsignalen.

Här är lite motståndarinfo inför söndagens match.

FORMEN

Så där, får man väl säga. Nykomlingen, som flyttade från Borlänge till Uppsala och som spelar sina hemmamatcher i Gävle, har en vinst på de senaste sex matcherna som slutat enligt följande.

Hammarby (hemma) 2–3.
Sirius (borta) 3–2.
Malmö FF (b) 0–1.
Brommapojkarna (b) 1–2.
Sirius (hemma) 1–3.
Hammarby (b) 1–4.

SKYTTARNA

En spelare stack ut som den tunga avslutaren innan denne valde att flytta till Belgien. Nio mål antecknades Mohamed Buya Turay för under våren och delar av sommaren. I övrigt handlar det om spelare som gjort två eller ett mål under Dalkurds debutsäsong i allsvenskan.

Målskyttar så här långt:
9 mål: Mohamed Buya Turay.
2 mål: Yukiya Sugita, Henrik Löfkvist, Alexander Ray De John, Ahmed Awad, Farhad Aya.
1 mål: Heradi Rashidi, Younes Bnou Marzouk, Kebba Cesay, Eero Markkanen, Malkolm Moenza, Robin Tranberg, Oliver Berg.

SOMMAROMSÄTTNING

Det hände en del för Dalkurd under det öppna transferfönstret i sommar. In kom bland andra Alibek Aliev (Öis), Smajl Suljevic (Östersund), Marcus Torbjörnsson (Kalmar FF) och Eero Markkanen (AIK).

Lämnat har spelare som Mohamed Buya Turay (Sint-Truiden, Belgien), Younes Bnou Marzouk (FC Lugano, Schweiz), Rewan Amin (Östersund), Johan Bertilsson (Örebro), Oliver Berg (GIF Sundsvall), Leonard Pilana (Gais), Yukiya Sugita (Tractor Sasi, Iran) och Heradi Rashidi (AIK).

SENASTE STARTELVAN

Hammarby (hemma) 2–3:
Sixten Mohlin – Kebba Ceesay, Alexander Ray De John, Marcus Thorbjörnsson, Malkolm Moenza – Simon Strand, Robin Tranberg, Henrik Löfkvist, Adam Ståhl – Ahmed Awad, Eero Markkanen.

ÖVRIGT

IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi har verkat både som assisterande tränare och huvudansvarig i Dalkurd. 2016 ledde han laget och nykomlingen i Superettan till en fjärdeplats, endast en poäng från allsvensk kvalplats.

I dagens DFF återfinns ur-gaisaren Malkolm Moenza, som efter en vår med mestadels inhopp varit ordinarie efter sommaruppehållet.

CITATET

”Jag vill be om ursäkt för det som hände i går efter matchen. Jag ber om ursäkt till Imad Khalili och hans familj, till min familj, Dalkurdfamiljen, Hammarby och alla andra som blev påverkade av det som hände. Jag är ledsen för den situation som uppstod, men framförallt för mitt agerande. Jag önskar att jag kunde göra det ogjort, men vi är bara människor och gör ibland misstag, jag är beredd att ta konsekvenserna för mitt.”

En ångerfull Smalj Sulevic efter Hammarbymatchen.