Seger mot Stenkullen

Spel i division 3 är redan säkrat inför nästa säsong. Det hindrade dock inte det unga Blåvittlaget från att tagga till och plocka hem tre nya poäng i säsongens näst sista seriematch.

Trots förluster i två riktigt tuffa matcher den senaste veckan var det ett piggt och spelsuget IFK Göteborg som gick ut på Stenkullens IP på onsdagskvällen.

– Efter de senaste matcherna skulle man kunna tänka sig att energin inte skulle vara på topp. Men istället var det tvärtom. Tjejerna var grymt taggade och kontrollerade matchen från första stund, säger tränaren Cristan Loayza.

Den positiva energin i laget märktes i spelet och efter 24 spelade minuter tog vi ledningen med 1–0.

– Det kändes tidigt att det första målet kunde komma när som helst. Men vi hade tålamod. Vi tog inga hastiga beslut utan höll i bollen och spelade moget, säger Cristian.

När domaren blåste av första halvlek hade vi ökat på ledningen till 2–0. Stenkullen bjöd sedan på tufft närkampsspel men hade svårt att få grepp om de energifyllda Blåvittspelarna. Det blev mestadels spel på en planhalva resten av matchen och som så många gånger tidigare den här säsongen sprang siffrorna iväg. Vi vinner till slut med sex mål mot noll.

Nästa vecka väntar ytterligare ett bortamöte, då mot Kållered i säsongens sista match.