3–0-seger på Valhalla

Vinst mot Alingsås KIK och fortsatt obesegrade i division två.
– All kredd till Alingsås som ger oss en bra och schysst match, säger vår tränare Peter Svanström.

Seriens näst sista omgång spelades på ett kylslaget och regnigt Valhalla IP – en match där Alingsås KIK stod som motstånd.

Det var ett bollförande Blåvitt som inledde matchen bäst. Men som inledningsvis inte kom till renodlade målchanser. Målen uteblev och det stod 0–0 efter de första 45 minuterna.

– Alingsås spelar med ett kompakt och disciplinerat försvarsspel som gör det svårt för oss att få till bra målchanser, säger Peter Svanström

Det var ett piggare och snabbare Blåvitt som klev ut i andra halvlek.

– Vi gör en del förändringar till andra halvlek och fokuserar mer på att komma runt på högerkanten, som resulterar i att vi fick mer tryck in i straffområdet, säger Peter.

Och tryck i straffområdet blev det. Första målet för dagen kom i matchminut 68, då Alexandra Larsson frispelade Ebba Fjordskär som enkelt rullade in 1–0. Fyra minuter efter det slår hon till igen, 2–0 av Ebba Fjordskär. I matchminut 76 sköt Isabella Svanström ett skott utifrån och 3–0 till hemmalaget. Ett resultat som stod sig matchen ut.

– Vi tar över matchen helt i andra och sätter upp bra kombinationsspel, vi skapar en hel del chanser och det belönar sig i tre mål, säger Peter Svanström.

Peter fortsätter:

– Vi är nöjda med organisationen i laget och att vi har så många spelare som kan hjälpa till att vinna fotbollsmatcher i IFK Göteborg. Jag vill även tacka publiken, de 145 personer som trotsade vädret. Det är alltid kul med supportrar på plats.

Med denna match avklarad återstår det endast en match av division 2 denna säsong – borta mot Sävedalens IF 8 oktober.

Se tabellen här.

När seriespelet är klart väntar kvalspel mot IF Viken – där allt avgörs. Läs mer om kvalspelet här.

KVALSPEL TILL DIVISION 1

IFK Göteborg – IF Viken

Söndag 23 oktober 15.00

Valhalla IP