Klar seger i den avslutande seriematchen

22 matcher – 22 segrar.
Obesegrade seriesegrare.
I årets sista seriematch besegrade vi Sävedalens IF på bortaplan med 4–1.
– 22 segrar 2022! Det klickar rätt bra, säger Peter Svanström.

Seriesegern var klar sedan länge.
Men när årets division 2-serie gick in på sin sista omgång så var det knappast ett Blåvitt som nöjt sig.

Borta mot Sävedalen på Vallhamra IP tog vi ledningen redan i den tredje minuten genom skyttedrottningen Filippa Hopkins, efter en servering av Felicia Holmberg.

Innan halvlekens slut utökade vi matchen två gånger om. Först i den 25:e minuten genom Thilda Gianello, och sedan på straff som målvakten(!) Johanna Henriksson förvaltade.

– Jag tycker att vi står för en bra första halvlek som även blir lite på rutin. 1–0 genom Filippa Hopkins där Felicia Holmberg tar sig förbi och levererar bollen till henne vid bortre stolpen. 2–0 är ett klassmål där Leia Molund får fram bollen till Thilda Gianello. Straffen vid 3–0 målet är kanske inget man skickar med till tränarkurserna precis, men vi hade pratat om att låta Johanna ta den innan och hon hade fullt stöd från laget. Nu har hon slagit den och anslutit sig till en lång rad av blåvita målgörare i år, säger Peter Svanström.

Sävedalen fick in en reducering med 30 minuter kvar att spela, men fem minuter före slutsignalen satte Filippa Hopkins spiken i kistan med ett 4–1-mål. Hennes blott 48:e mål i seriesammanhang den här säsongen.

– Vi gör en hel del byten i halvtid för att inte riskera avstängningar i kvalet. Det enda Sävedalen egentligen får är en frispark som går in, annars gör vi det mesta på rutin och spelar av matchen. Det blir därmed kanske lite tråkig fotboll, men effektiv. Filippa Hopkins gör sedan som hon brukar och rundar målvakten innan hon rullar in 4–1, säger Peter Svanström.

Han fortsätter:

– Spelarna ska gå hem och vara jättestolta över sina insatser i år. Ingen är på topp en hel säsong, men vi lyckas ändå spela hem en seger varje vecka. Det tyder på att det är stora spelare vi har i det här laget, och jag är jätteglad för deras skull.

Nu väntar alltså kvalspel mot IF Viken. Ett dubbelmöte som inleds lördag den 15 oktober på Rösvallen i Åmål.
Returen hemma på Valhalla spelas söndag den 23:e oktober. I potten ligger en plats i division 1 nästa år.

– Vi samlas åter på måndag för träning. Jag väntar på lite besked från rehab på våra nyckelspelare som vi förväntar oss är tillbaka. Tisdag blir det en taktisk genomgång där vi börjar prata om matchplanen. Sedan rullar vi igenom detta. Viken, och gräset i Åmål, är en ny upplevelse. Men det gäller oss att vi bestämmer oss för att göra det vi ska och inte låta yttre faktorer påverka oss. Gör vi det så vinner vi, säger Peter Svanström

Se tabellen här

Nästa hemmamatch
IFK Göteborg – IF Viken
Söndag 23 oktober 15.00
Valhalla IP