Ny storseger för damerna

Fyra mål av Filippa Hopkins, två mål av Felicia Holmberg – och ett av Isabella Veiszhaupt.
Mot Öckerö hemma på Valhalla blev det en ny storseger.
Den här gången med 7–1.

Åttondeplacerade Öckerö IF på besök, och en hel del personer på läktarna som fick tjuvstarta midsommaren med vad som skulle bli en ny storseger för de blåvita damerna.

Matchen höll sig någorlunda flytande i inledningen, trots att det var vi som tydligt tog initiativet till att föra matchen. Kvällens första mål kom till slut i den 16:e minuten genom nick på hörna av Filippa Hopkins, som skulle få nätrassel fler gånger under aftonen.

Däremellan hann Felicia Holmberg utöka till 2–0 i den 18:e minuten, följt av Isabella Veiszhaupt som med ett kanonskott utökade till 3–0 ett par minuter senare.
Några minuter därefter var det dags för Filippa Hopkins att göra sitt andra mål för dagen, och i den 36:e minuten fullbordade hon sitt hattrick genom att runda målvakten och placera in bollen i öppet mål.

Öckerö hann just före halvtidsvilan reducera till 5–1.

I den andra halvleken fick vi se ett Blåvitt som tog ner tempot en aning inledningsvis, men som ökade på tempot igen kort därefter.

Efter 56 spelade minuter var det dags för vår stora målspruta att hitta in i målprotokollet på nytt.
6–1 genom Filippa Hopkins alltså, efter assist av Isabella Svanström.

Kvällens sista mål kom i den 63:e minuten, och den här gången var det Felicia Holmberg som fick göra sitt andra mål för dagen.

7–1 till Blåvitt alltså, som segrade för elfte gången i rad.

Peter Svanström om matchen:

– Vi har pratat i veckan om att variera anfallsspelet mer och att få in fler passningar innan vi kommer till genombrott eller avslut. Jag tyckte att det fungerade riktigt bra under stora delar av matchen.

Två spelare fick göra debut mot Öckerö – Ebba Fjordskär och Saron Behre.

– Saron, född 2007, kliver in istället för skadade Thilda Gianello på det centrala mittfältet och gör en otroligt bra match med de förutsättningarna som gavs henne. Ebba gör sin debut med betyget godkänt när hon ersätter en formstark Filippa Hopkins längst fram.

Han fortsätter:

– Idag kommer vi med årets yngsta trupp till start och får spelet att lyfta. Det känns väldigt bra för framtiden.