Ny vändning gav tre poäng

Vi vände och vann.
Har du hört den förut?
Det blev seger – den tolfte i rad – när vi mötte Ytterby på fredagskvällen.

För andra matchen på kort tid släppte vi in ett mål efter bara en minut. Det innebar – precis som mot Sävedalen för två omgångar sedan – att vi fick uppförsbacke direkt.

Men precis som mot Sävedalen på Valhalla häromsistens tog vi tag i tillställningen direkt efter motståndarnas ledningsmål. Hela och halva målchanser radades upp.

Kvitteringen då? Den dröjde tills halvtimmen var spelad. Ständiga anfallshotet Filippa Hopkins satte dit bollen – hennes 32:a denna säsong. Fler skulle komma.

– Efter ett bra snack i halvtid kom vi ut i andra halvlek med en bra plan på hur vi skulle skapa mer målchanser. Vi gick bredare med forwards och försökte dubblera i yttre korridoren för att öppna upp spelet mer och trötta ut motståndarna. Tempot ökade markant och snabba Novalie Jensen blev ett ständigt hot på sin högerkant. Jag är mycket nöjd med insatsen i andra halvlek och att vi aldrig viker ned oss, säger tränare Peter Svanström.

I 57:e var vändningen fullbordad när debuterande nyförvärvet Emma Broddheimer gjorde 2–1. Det blev också det avgörande målet.
Två till följde. Filippa Hopkins stod för vårt tredje i matchen (efter 66 minuter) och Isabella Svanström avslutade målskyttet i 82:a minuten.

– Kul för Emma att göra det viktiga målet i sin debut. Hon gjorde för övrigt en stabil insats. Mest nöjd är jag hur hela laget alltid söker lösningar och jobbar tillsammans på plan, säger Peter.

4–1 på bortaplan. Tolv segrar i rad. Lite luft nedåt i tabellen. Men inga tecken på att laget slår av på takten.

– Nu har vi varit i gång i sex månader utan uppehåll och nått de delmål som vi hade satt upp. Några veckors semester känns helt rätt nu!

Se serietabellen här!