Ny vinst på kontot

Vi fortsätter fylla på i segerprotokollet. Tisdagens bortamatch mot Göteborgs FF slutade 4–1 till oss.
– Fyra mål, varav tre från mittfältet, visar att vi börjar hitta rätt i anfallsspelet, säger tränare Peter Svanström.

Serien är avgjord, men det stoppar inte oss från att fortsätta noteras för vinst efter vinst . Tisdagskvällens bortamatch mot Göteborgs FF slutade 4–1 till oss.

Målskyttet inleddes redan efter tre minuter när Ebba Fjordskär höll sig framme. Den tidiga ledningen gör att vi därefter kontrollerar matchen, dess utgång och får igång det spel som vi vill ha.
Före halvtid får vi även in 2–0 genom ett skott utifrån av Emma Broddheimer.

Ytterligare två målskyttar skulle noteras i målprotokollet under den andra halvleken. Isabella Svanström assisterades av Isabella Veiszhaupt till 3–0.

GFF får kort därefter in sitt första och enda mål i minut 62 på en frispark, men mer än så blir det inte för motståndarna.

Vi avrundar vårt målskytte i minut 89 genom Alexandra Larsson som får in en retur på en frispark.

– Med en avgjord serie och blicken mot kvalet som väntar om tre veckor kan det vara lätt att tappa fokus på uppgifterna som ligger närmst och inte riktigt nå upp i nivå. Men det var tydligt att tjejerna inte har hamnat i den fällan och började istället matchen med bra energi och visade att de är långt ifrån klara för i år, säger Peter Svanström.

Han fortsätter:

– Matchens stora glädjeämne var att få se Thilda Gianello tillbaka på mittfältet efter tre månaders rehab och som vanligt stod hon för många bra kombinationer. Med någon mer match i benen så är hon tillbaka fullt ut.

Se tabellen här

Nästa match
IFK Göteborg – Alingsås KIK
Lördag 1 september 17.00
Valhalla IP