Seriesegern är vår

Det krävdes poäng för att säkra seriesegern i samband med dagens bortamatch mot Eriksberg.
Det fixade vi
– Det är total dominans, säger tränare Peter Svanström.

Den första halvleken bjöd inte på några större misstag från vårt håll, men vi hade samtidigt svårt att komma upp i önskat tempo och halvleken förblev mållös när det var dags för domaren att blåsa av för halvtidsvila.

– I pausen var vi överens om att vi måste gå ut och spela mycket hårdare och snabbare än i första halvlek för att kunna etablera ett större tryck på motståndarnas planhalva. Fler löpningar, högre press, mer bollar och fler spelare in i straffområdet var planen, säger Peter Svanström.

Planen gav resultat. Andra halvlek bjöd på spel i princip bara på motståndarnas planhalva och i matchminut 69 öppnade Filippa Hopkins målskyttet för dagen. Kort därefter var det Isabella Svanströms tur att registreras i målkolumnen, innan Malva Larsson punkterade matchen i minut 84: 3–0.

– Under andra halvlek spelar vi det spel som vi vill ha och vi släpper i princip aldrig motståndarna över mittlinjen. Det är total dominans och när domaren blåser av har vi 3–0 och har säkrat seriesegern, säger Peter Svanström.

Han fortsätter:

– Vi har vunnit serien, men det som gör mig mest imponerad är hur spelarna gör sig delaktiga i taktiska förändringar och förstår vad som krävs för att vinna. Idag är ett skolboksexempel på hur de själva tar ansvar och tillsammans skapar de förutsättningar som behövs. Det känns skönt att vi har nått ett av våra fyra delmål redan. Så idag firar vi! Men på måndag är vi tillbaka på träning för att ta detta hela vägen.

Se tabellen här

Nästa match
IFK Göteborg – Tollereds IF
Söndag 18 september 13.00
Valhalla IP