Vändning och vinst mot Sävedalen

Mardrömsstart och drömavslutning i första halvlek.
Sedan en lugnare resa till tre poäng i andra.
Det blev 3–1 mot Sävedalen.

Det började på sämsta tänkbara sätt. Sävedalen tog ledningen efter bara 15 sekunders spel. Direkt från avspark drev de rödklädda upp bollen mot vårt mål – och avslutade i det. På matchens första skott i matchens första anfall.

Publiken på ett soldränkt Valhalla IP hade knappt hunnit ställa eller sätta sig på sina platser innan det stod 1–0 till gästerna.

Möjligtvis tagna av inledningsmålet dröjde det en stund innan spelet svängde mer i vår favör. Båda lagen stack upp med anfall och spelet böljade stundtals i båda riktningarna.

Mer och mer av spelet etablerades dock på Sävedalens planhalva. Vi fick längre anfall, mer bollinnehav – och målchanser.

Efter 14 minuter kom utdelningen. Efter en målvaktsretur på Alicia Hellströms skott stötte Filippa Hopkins in 1–1-målet – ett av hennes enklare avslut och mål denna säsong. Detta var hennes 28:e mål i division 2 under 2022.

Efter stor kontroll över spelet kom också ett andra mål för vår del. Moa Björestam tog emot en passning vid straffområdesgränsen, tog ett steg åt höger – och klippte till. 2–1-skottet satt stenhårt i nättaket.
Tiden på matchuret? 45 minuter. Domaren blåste av sekunder efter ledningsmålet.

I andra halvlek fortsatte spelet på samma sätt. En hel del kamp och målsnålt.

Det blev bara ett mål till. Felicia Holmberg höll sig framme efter en snabb bollerövring av Isabella Svanström och en fin passning. Felicia hade bara att placera in bollen i mer eller mindre öppet mål.

– Jag är mycket nöjd med att lämna 3-5-2 till förmån för ett 4-3-3 som med lite mer träning kommer att ge oss ett stabilare spel i framtiden. Men redan idag ser vi i spelet att vi ligger mer rätt i omställningar och speluppbyggnaden, säger tränaren Peter Svanström.

Det är lätt att fokusera på anfallsspelet och de 60 målen som vårt lag har öst in under de inledande tio omgångarna, men lika imponerande är det solida försvarsspelet.

Vi har nu vunnit tio av tio matcher och vi leder serien. Ner till serietvåan Zenith, som har en match mer spelad, är det nu sex poäng.

Se tabellen här!