Målrik seger i derbyt

Målfest och tre poäng i derbyt mot Öis.

Chansfattig men målrik första halvlek.
Sedan en dubbel av Filippa Hopkins i den andra halvleken – som säkrade tre blåvita poäng i derbyt mot Öis.

Strålande sol, välbesökta läktare och derby. Förutsättningarna för en glädjefylld eftermiddag var på topp.
Och glädje skulle det bli, men allra först fick Öis jubla.

Efter att vi inlett matchen genom att koppla grepp om den kom hemmaledningen som en snöplig överraskning.
Som så ofta under den första halvleken var det vi som ägde bollen och rödblått som kontrade. I den sjunde minuten rann en hemmaspelare igenom försvaret och satte dit 1–0.

Det blåvita spelövertaget höll i sig även efter baklängesmålet och bara sju minuter senare var matchen utjämnad. Efter en fin aktion på mittplan av Thilda Gianello där bollen spelades ut på högerkanten följde en passning snett inåt bakåt och lite flipperspel i straffområdet innan Ida Kjellman satte dit 1–1 med en resolut bredsida.

Stärkta av kvitteringen bibehöll vi kontrollen över matchen, och när Isabella Svanströms läckra 1–2-avslut letade sig in i Öis-målvaktens vänstra hörn var den blåvita ledningen både läglig och logisk.

Innan pausvilan skulle Öis hinna med ytterligare ett par kontringar. I den 40:e minuten – efter en kollision strax utanför straffområdet – rann en hemmaspelare igenom och gjorde 2–2.

Den andra halvleken startade i högt tempo, med ett par tidiga målchanser åt båda håll.
I den 53:e matchminuten var det vår tur att kontra när Felicia Holmberg friställde Filippa Hopkins med en väl avvägd krossboll. Hopkins förvaltade chansen på bästa sätt och placerade kallt in 3–2-målet.

Under återstående delen av matchen var vi numret större än Öis och fram tills matchminut 92 stod en storspelande hemmamålvakt i vägen för utökade segersiffror. Men i den andra tilläggsminuten var det dags för Filippa Hopkins på nytt när 4–2-målet krutades in från nära håll.

– Vi har ställt om spelet för den här matchen, genom att bryta vår fyrbackslinje och gå ner på tre. Öis försvarar extremt kompakt och vi ville hitta andra vägar för att komma in bakom dem. Det är glädjande att skiftet gav oss det vi ville ha, bland annat genom att vår anfallare droppade ner och mittfältet kunde gå mer i djupled, säger Peter Svanström och tillägger:

– Sen måste jag verkligen lyfta fram publiken. Alla som tar sig hit på våra matcher, stöttar laget i sociala medier eller på andra sätt bidrar till att skapa den här fantastiska atmosfären vi har idag. Det är tack vare dem som man vill spela i IFK Göteborg. Det är helt underbart.