Seger i genrepet

78-årig svit intakt.

Det blev klar vinst på bortaplan i Linköping.
Matchen mot division 1-laget BK Kenty slutade 3–0 på en stelfrusen konstgräsplan.

En gång tidigare har IFK Göteborg spelat mot BK Kenty. Det var 1944 – och den matchen slutade med 6–1-seger för vårt herrlag. Nu, på Arena Linköping, hölls sviten vid liv av vårt damlag.

Vår tränare Peter Svanström och hans lag sökte svar inför premiären mot Malmö FF 8 april klockan 13.00 på Valhalla IP. Svaren fick de.

– Bland annat att vi är ruskigt bra på att spela i snöstorm. Men också trötta på det, haha, säger Peter och fortsätter med att lyfta två individuella prestationer:

– Nathalie Andersson visar det vi ville ha när vi värvade henne. Hon är trygg i passningsspelet och det var pondus i backlinjen. Jag är också nöjd och glad över att Mimmi Bauréus gör sina första 90 minuter sedan i höstas. Hon gör det jättebra.

Laget roterade på många spelare och bara i andra halvlek genomfördes sex olika byten. Många fick chansen.

Målen kom i 47:e, 75:e och 85:e – genom Victoria Svanström, Leia Molund och Ashley Hellström.

– Kenty hade två målchanser som de inte fick ordning på. Det var svårt att göra något vettigt vissa stunder i snön, säger Peter.

Han plockar också ut ytterligare några godbitar som gladde.

– Jag blir väldigt glad över vårt positionsspel. Vi tar oss till rätt ytor med rätt spelare och visar att vi kan behärska det kollektiva spelet. Det vi har tränat på de senaste månaderna börjar sitta. Och lagandan är på topp – liksom kommunikationen. Vi vill lyfta varandra och förstärka saker som fungerar mellan spelare. Men samtidigt utnyttjar vi korta pauser i spelet för att rätta till saker som kanske är lite fel.

Hur känns det inför seriepremiären mot Malmö 8 april?

– Vi är redo nu. Vi längtar. Det kommer att bli en jämn och tuff match och vi tänker ta oss an den matchen och gå segrande ur den.