Sent avgörande – igen

Två snabba mål i slutet av matchen – gav tre nya poäng.

Solsken över Valhalla när vårt division 1-lag tog emot Eskilsminne IF under lördagen.
Elva poäng vardera efter sex omgångar och det väntades bli en jämn och spännande match.

Det blev det.

Vi inledde klart bäst och under den första halvtimmen var det i stort sett spel mot ett mål. Målchanserna fanns men de gulklädda för dagen, Eskilsminne hade ett bra försvarsspel och en målvakt som stod i vägen. Målen uteblev i första halvlek och det var ett likaläge efter de första 45 minuterna. 

Efter att ha dominerat i stort sett hela första halvlek såg vi en matchbild i andra som var desto mer jämnare. Bortalaget kom in mer och mer i matchen och det var de som tog ledningen, 0–1 efter 73 spelade minuter. En ledning som stod sig till matchminut 87 då en frispelad Felicia Holmberg kvitterade till 1–1. Och bara två minuter efter, slog Holmberg in ett inlägg som hamnade hos Victoria Svanström som satte dagens och matchens sista mål, 2–1.

– Vi börjar första halvlek precis som vi vill. Vi har bollen inom laget men vi får inte till det trycket i sista tredjedelen som vi pratade om inför matchen. Vi skapar en del men det är lite trassligt och vi saknar lite tempo i matchen. Jag känner att vi i andra får till bättre löpningar och vi har bättre energi men efter lite slarv tar de ledningen. Vi går för en forcering – som lönar sig, Felicia gör ett klassavslut och efter kvitteringen går vi för segern och avgör matchen. Det vi är absolut bäst på – att vinna fotbollsmatcher är det enda som fungerar idag, det kan omöjligt vara tråkigt att se oss spela fotboll, det här är andra matchen i rad vi vänder i slutet. säger tränaren Peter Svanström.

Söndag 28 maj är det dags för match igen – klockan 16.00 tar Öis emot oss på Valhalla.
Biljetter till matchen hittar du här