Inga poäng med hem från Älmhult

Tidigt mål fällde avgörandet.

Ett tidigt hemmamål satte tonen. Därefter försökte vi ta tag i taktpinnen – men utan att hitta rätt. I andra halvlek tvingades vi till spel i numerärt underläge efter utvisning och Älmhult kunde hålla undan. Baklängesmålet i tredje minuten blev det enda för dagen.

Matchen hade bara börjat när en attackerande hemmaspelare tog sig in i vårt straffområde till höger och avslutade distinkt vid Lisa Halls vänstra stolpe. Hemmaledning och blåvit uppförsbacke redan från start alltså.

Därefter var det vi som försökte etablera anfallsspel och Älmhult som låg rätt i sina positioner och stack upp med en och annan kontring.

Även om vi gavs tid att söka anfallsmöjligheter, saknades ofta skärpan i de avgörande momenten. Särskilt många farliga lägen fick vi därmed inte till.

Närmast kvittering i första halvlek kom vi när Isabella Svanströms distansskott styrdes och sånär ställde hemmamålvakten. Men en snabb målvaktsreflex förhindrade att bollen smet in.

Andra halvlek blev inledningsvis en direkt fortsättning på hur den första slutade. Vi vände och vred, prövade och försökte – men det ville sig inte. Sistapassningen nådde inte fram till rätt adress, och spelövertaget omsattes sällan i målchanser.

Med dryga timmen på klockan blev det ännu tuffare.

Ida Kjellman förhindrade en hemmakontring på ett sätt domaren fann oschysst. Mittfältaren fick då sin andra varning och vi tvingades jaga kvittering i numerärt underläge.

Vi fortsatte försöka, men Älmhult stod emot förtjänstfullt.

Med tio minuter kvar snappade inhoppande Josan Semere Melake upp en missriktad hemmapassning och klippte till från håll. Men ett kvalificerat målvaktsingripande snuvade oss på kvitteringen.

I matchens absoluta slutskede fick vi en hörna från vänster, som efter många om och men, landade framför fötterna på Felicia Holmberg. Dessvärre letade sig högerbreddarens avslut över ribban.

Sekunder senare ljöd slutsignalen och vi tvingas konstatera att Älmhults tidiga ledningsmål räckte till en 1–0-seger för hemmalaget.

– En tung förlust för vår del i dag. Vi behöver hitta sätt att utveckla vårt spel, inte minst med bollen, för i dag skapar vi för få målchanser. Det är bara att blicka fram mot träningsveckan med fullt fokus och förbereda oss på bästa möjliga sätt inför derbyt nästa helg, konstaterar Tobias Birgersson.

Lördag 27 april klockan 13.00 spelar vi mot Örgryte på Valhalla.
En match du inte vill missa. Säkra din plats redan idag.