Storseger i seriefinalen

Blåvitt i serieledning.

Ettan mot tvåan i en ren och skär seriefinal.
Då kopplade vi in en extra växel – och krossade Eskilsminne med 5–1 på bortaplan.

En hel del åskådare hade tagit sig till Västergårds IP i Helsingborg, en hel del av dem blåvita.

Matchinledningen bjöd på två lag som testade varandra, men där vi fick greppet om matchen efter tio minuter.

Leia Molund och Lisa ”Mini” Johansson fick båda lägen att spräcka målnollan och i den 19:e minuten slog Filippa Andersson en långboll i djupled mot Johansson.
Som den notoriska målskytt hon är, så var det inget snack om saken när ”Mini” rullade in 1–0.

Efter ledningsmålet fortsatte vi att trycka på, och stundtals blev det ganska svettigt för Eskilsminne-målvakten.
Utökningen kom i den 34:e minuten när Marieke Kramer bröt sig igenom på vänsterkanten och serverade Leia Molund ett inlägg som hon enkelt kunde raka in på volley.

2–0, ett stabilt resultat – men det stannade inte där. Varesig i halvleken eller matchen.

Med två minuter kvar av halvleken klackskarvade Lisa ”Mini” Johansson hur läckert som helst fram till Leia Molund, som ensam med målvakten kunde göra sitt andra mål för dagen.
Sedan nickade Filippa Andersson in en hörna med bara sekunder kvar av halvleken.

Tempot gick ner en aning i början av den andra halvleken.

Först i den 64:e minuten fick Västergårds IP höra nätrassel igen.

Lisa Hall snappade upp en djupledsboll och kolliderade sedan med en Eskilsminne-spelare och tappade bollen.
Domaren valde dock att fria.

Den lilla gnista hopp som tändes hos hemmalaget slocknade dock ganska snabbt.

Efter en hörna i den 67:e minuten fick Elsa Blomgren tack i bollen och spelade in till Leia Molund – som från nära håll kunde fullborda sitt hattrick.

5–1 stod sig matchen ut, vilket innebär att vi kunde lämna Helsingborg som serieledare.

Söndag 29 september väntar IK Rössö hemma på Valhalla IP.