Fina resultat för esporten

Den nystartade satsning på esport har den senaste månaden inneburit både kval till FIFAe Club World Cup och det andra kvalet för spelarna i deras jakt på en individuell plats i FIFAe World Cup.
– Vi har visat att vi ska vara med och slåss i den absoluta toppen, säger Pontus Frostvik, team manager.

Efter en stark start på säsongen med avancemang upp i högsta division i klubblagskvalet fortsatte eFotbollsspelarna kämpa mot tufft motstånd. Spelvecka två resulterade i vinst över Feyenoord och förlust mot Genoa samt Vfl Bochum, ett motstånd som befinner i absoluta toppskiktet för europeisk eFotboll.

Viktiga poäng samlades och förhoppningarna att kunna vara ett av fyra lag som tog sig vidare växte. Marginalerna i FIFA är dock väldigt små och tyvärr fick vi känna på detta i runda tre av kvalet där vi efter två raka förluster mot Feyenoord och Gareth Bales esport-lag Ellevens såg oss själva utslagna och därmed uteblivet avancemang.

– Vi är såklart i stunden besvikna över att det inte går hela vägen men kikar man på vad vi som helt nystartat eFotbolls-lag har gjort redan som klubb är jag väldigt nöjd. Vi har direkt satt IFK Göteborg på den europeiska esport-kartan och visat att vi ska vara med och slåss i den absoluta toppen, säger Pontus ”Frolle” Frostvik, manager IFK Göteborg eFotboll.

Både Simon “Zimme” Nystedt och Mattias “OpTolle” Tolinsson startade säsongen starkt och placerade sig högt på världsrankingen efter fina insatser i första kvalet till VM. Som spelare gäller det att under hela säsongen leverera under fem olika kval för att samla poäng och vara en av 64 spelare som tar sig hela vägen till play off. Zimme är rankad 182 i Europa på Playstation 4 och Mattias är 5:a på kontinenten på Xbox.

– Inför det andra kvalet var känslan bra och det syntes hos båda våra spelare. Zimme tog sig flera rundor in i turneringen och har nu under två raka kval visat prov på absolut toppklass. Viktiga poäng säkrade och jakten på VM-platsen fortsätter, säger Pontus.

“Matte” hade en väldigt rolig dag som då han vann åtta raka omgångar och garanterade sig själv en topp 3-placering i Europa och minimum 70 000 kronor i prispengar. Han spelade också till sig en plats på den ”stora livesändningen” som följdes av över 700 000 tittare.
 Där tog det tyvärr tog slut i semifinalen mot tyska spelaren “DullenMIKE”.

– En väldigt imponerande insats av blott 16-årige Matte som gör sin första tävlingssäsong som eFotbollsspelare. Att Matte redan konkurrerar med några av världens bästa spelare och har placerat sig topp tio på Europarankingen efter två kval är väldigt imponerande. Vi är såklart väldigt nöjda över båda våra spelares insatser under året så här långt och det gör mig riktigt taggad för resten av tävlingsåret. Vi väntar fortfarande på slutgiltiga besked runt start av eAllsvenskan men är väldigt hoppfulla att den turneringen kommer spelas. Kvalen till VM för våra eFotbollsspelare kommer fortsätta med nästa runda 6 februari, säger Pontus.