Energikicken satsar på eFotboll


För första gången kommer Energikicken spelas virtuellt genom spelet FIFA 22.  
Alla klasser får chansen att spela hemma hos IFK Göteborg – på Kamratgården! 


En dag full av aktiviteter, Fair Play och kamratskap! Det är vad som väntar alla deltagande skolklasser i årskurs 5 och 6, som är med i årets Energikicken.

Genom ett samarbete mellan IFK Göteborg och Göteborg Energi bjuder vi in till ett eFotbollsevent med huvudsyfte att skapa större kamratskap samt gemenskap i staden. Ett nytt och kreativt sätt att aktivera ungdomarna på. Energikicken ska verka med allas lika värde som tema. Vid deltagande så följer också arbetet med Fair Play med och jobbas aktivt kring i klasserna.

I potten finns ett hedersamt Fair Play-pris som går till den klass som uppträder på bästa sätt enligt Fair Play, både på plats och via stöd ifrån skolorna. Vinnande klass får ett tillskott på 10 000 kronor till klasskassan.

Det finns även en teckningstävling, där klassen gemensamt ska lämna in en teckning som beskriver vad Fair Play och kamratskap är för dem.  Den klass som vinner teckningstävlingen får i sin tur även de ett tillskott till klasskassan, detta i form av 5 000 kronor.

I vårt nya eFotbollsevent kommer deltagande klasser anmäla en tjej och en kille som representerar klassen på plats tillsammans med en lärare eller vuxen klassrepresentant. Allt livesänds så att klasskompisarna kan följa matcherna.

I anmälan skriver ni med skola, klass och kontaktuppgifter till ansvarig lärare. Datum för eventet spikas när vi har fått in alla anmälningar.

Anmälningslänk

Vid frågor mejla till energikicken@ifkgoteborg.se.