Tradition sedan 1982.
Under torsdagen gjorde spelare från IFK Göteborgs dam- och herrlag tillsammans med andra blåvita medarbetare ett av årets viktigaste besök.
Vi fick möjlighet att träffa barn, unga och deras familjer på Drottning Silvias barnsjukhus.
– Det var väldigt fint att vara där och att få chansen att hänga med alla grymma barn med familjer. Det gav många perspektiv, säger vår lagkapten Marcus Berg.
I 42 år har IFK Göteborg besökt Drottning Silvias barnsjukhus – för att träffa barn och ungdomar med anhöriga som helst av allt hade velat vara någon annanstans än på sjukhuset.
Besöken på sjukhuset är en del i det samarbete som IFK Göteborg har med Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus. Insamlingsstiftelsen arbetar för alla barn, oavsett sjukdom, så att de får leka, drömma och skratta. Glömma allt det onda – åtminstone för en liten stund.
Insamlingsstiftelsen samlar in pengar och genom olika samarbeten tillför Stiftelsen saker, miljöer, upplevelser och aktiviteter till barnen, ungdomarna och deras familjer – kort sagt det som behövs när man har drabbats av sjukdom, utöver ordinarie vård och som inte kan finansieras med offentliga medel.
– Vi vill med vår närvaro och vår del i samarbetet uppmärksamma Insamlingsstiftelsen och deras fantastiska arbete, säger Elisabeth Anderton, hållbarhetschef hos IFK Göteborg.
Under torsdagen, som just på datumet 6 april är Barn på sjukhus-dagen, blev det en träff som innehöll lek, spel, många fina samtal om fotboll, livet i stort – och en hel del peppande från alla på plats. Inte minst fick våra dam- och herrspelare lyckönskningar inför kommande matcher, och våra medarbetare skickade varma hälsningar från hela föreningen till de barn, unga och familjer på barnsjukhuset som kämpar i sin vardag.
– Att få möjlighet att vara här och träffa alla är betydelsefullt för oss i IFK Göteborg. Att vi kan bidra med energi och glädje i en tuff situation för dessa barn och familjer, det betyder mycket för oss. Det ger även oss otroligt mycket energi och glädje, och en ödmjukhet inför livet, säger Elisabeth Anderton.