Jämställdhet är ett av de globala målen som IFK Göteborg arbetar med.
I samband med Internationella kvinnodagen vill vi uppmärksamma nätverket EPOS, som vi är en del av.
Tillsammans med andra klubbar och förbund ingår IFK Göteborg i nätverket EPOS.
EPOS bildades för att uppmärksamma den halva delen av befolkningen som av olika anledningar inte kan delta med rätt förutsättningar.
Statistiken och forskningen bekräftar tesen och vid det senaste OS-mästerskapet, där ett stort antal idrotter är representerade, var andelen kvinnliga coacher bara cirka tio procent.
EPOS ska:
- Samarbeta över flera idrotter för att rekrytera och utbilda fler kvinnliga elittränare både på nationell och lokal nivå.
- Öka jämställdheten bland tränare inom svensk idrott, med fokus på landslagsnivå samt klubb- och föreningsnivå.
- Bli en naturlig del av idrottssverige i allmänhet och kvinnliga ledare i synnerhet.
- I framtiden applicera satsningen internationellt och dela med oss av vår kompetens.
Inom IFK Göteborg arbetar vi nu aktivt för att se över de strukturer och förutsättningar som finns inom fotbollen och IFK Göteborg, och hur vi ska gå tillväga för att nå våra mål.
– Att vi för bara några år sedan fattade beslut om att IFK Göteborg ska ha ett damlag är av enorm betydelse. Det är inte längesedan flickor inte fick spela fotboll och i många länder är det fortfarande ett faktum. Att se våra spelare i damlaget idag, hur de banar iväg för yngre och är förebilder är oerhört viktigt, säger vår hållbarhetschef Elisabeth Anderton.
Vi passar också på att tacka vår huvudpartner Serneke som tillsammans med SYD försett Kamratgården och akademin med mensskydd.