Bäst även på bortaplan

Hemma på Gamla Ullevi är självklart alltid bäst. Sedan är IFK Göteborgs supportrar i samband med bortamatcher mer än bra.

– Hörde att all vår tilldelning av biljetter till premiären mot Trelleborg sålde slut på några dagar. Magiskt intresse och stöd, säger tränare Poya Asbaghi.

Att IFK Göteborg inte enbart har landets största och bästa stöd på hemmaplan har vi nya bevis på. Inför säsongen 2018 är kvoten av bortakort redan slut. 100 exemplar försvann blixtsnabbt.
– Skillnaden mot förra året är att Änglarna då inhandlade 44 av dem mot 30 exemplar den här gången. Likaså att de sista korten ifjol gick i att köpa bara någon dag innan första bortamatchen mot Sirius. Nu är det en månad kvar och de är redan slut. Det säger en del om suget som finns hos våra supportrar, säger föreningens SLO, Christopher Lindahl och fortsätter:
– Det är dessutom viktigt att vi är ett av de lag som köper detta supportervänliga kort så att konceptet finns kvar och att det kan utvecklas och utökas i framtiden.

För att inte tala om den energi det ger IFK Göteborgs spelare att mötas av ett blåvitt hav även om det handlar om Vångavallen, Studenternas IP eller Tele2 Arena istället för Gamla Ullevi.

Lagkapten Sebastian Eriksson:
– Det kan aldrig noga påpekas hur skönt och inspirerande det är att springa ut i en arena som tillhör den motståndare vi ska möta och känna att det är som att spela på hemmaplan.

Till årets allsvenska premiär, som spelas borta mot Trelleborg, är tilldelningen av platser för IFK Göteborgs supportrar 1 200, ett antal som bokades på bara några dagar. Christopher Lindahl:
– Vi för en dialog med TFF och deras organisation om hur arenan kommer att se ut och huruvida det är möjligt att få tillgång till fler platser. Vi är riktigt vassa på att åka iväg med stora följen för att stötta vårt lag. Med en sådan här succéstart och den standard vi sätter från start, hoppas vi givetvis att intresset ökar ytterligare. Vi har till en början många bortamatcher med kort avstånd under våren. Likaså kan vi konstatera att våra supportrar är på väg mot toppform i god tid för seriestart.

Hemma alltid bäst. Borta fantastiskt bra.