Europas bästa speaker fyller 50

Han brukar själv presentera sig som Europas bästa speaker. Vi säger definitivt inte emot. I dag gratulerar vi Mikael Johansson på 50-årsdagen.

Man kan lugnt påstå att Mikael Johansson fick en drömstart som ordinarie röst i samband med IFK Göteborgs hemmamatcher. 11 april 2009, påskafton, strålande sol, premiär för världens vackraste inmarschlåt och blåvit invigning på nya Gamla Ullevi. Och debut för speaker-Mikael. Som fick ropa ut IFK-namn som målskyttar vid hela sex tillfällen. 6–0 slutade matchen till slut.

Sedan dess har vi hört och sett Johansson, en gång i tiden fruktad målskytt i Lundby IF, vid otaliga tillfällen.
I allsvenskan och cupmatcher.
Vid internationella besök.
Då det spelats träningsmatcher.
Som intervjuare i ”Bebbens Hörna”, ”Forza Blåvitt och på ifkgoteborg.se, i rollen som presentatör i samband med presskonferenser, som moderator på kick off:er. För att nämna en del uppdrag.

Till vardags arbetar han som säljare på Folkspel och där har i uppgift att serva föreningslivet med produkter för att stärka klubbkassan.

En stor del av fritiden delas mellan Eriksbergs IF och IFK Göteborg. Mycket fotboll blir det för en nybliven 50-åring. Är man Europas bästa speaker gäller det att ligga i och hänga med.

Vi lyfter denna dag på den blåvita kepsen.