Jonas fortsätter satsa på Akademin

Han har den senaste tiden, och kommer så att göra en tid framöver, axlat rollen som sportchef på ett föredömligt sätt. Därefter kommer däremot Jonas Olsson att återgå till sin roll som akademiansvarig.
– Jag har uttryckt en önskan om att inte vara aktuell till tjänsten som permanent sportchef just nu och har en vilja att återgå till min ordinarie tjänst, säger Jonas Olsson.

IFK Göteborg vill även passa på att tacka Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson för deras insats under hösten. När klubben kallade ställde båda två upp och bidrog starkt med sitt ledarskap, erfarenhet och klubbhjärta vilket ledde till att vi säkrade det allsvenska kontraktet.

Nästa år fortsätter båda två med sina ordinarie uppdrag inom Elitverksamheten där de får hjälp av ytterligare en klubbikon – Tobias Hysén som kommer in som resurs i både Elit 1 samt A-truppen.

Även Jonas Olsson närmar sig alltså slutet av sitt tillfälliga uppdrag och säger så här om framtiden:
– Jag har uttryckt en önskan om att inte vara aktuell till tjänsten som permanent sportchef just nu och har en vilja att återgå till min ordinarie tjänst som Akademiansvarig. Jag känner att det nya strategiarbetet ger Akademin och IFK Göteborg stora möjligheter att utvecklas framgent.

Med det sagt kommer Jonas att kvarstå som t.f. Sportchef under en tid framöver då rekryteringen intensifieras efter nyår.