Landslagsmålvakt till IFK Göteborg

Han är 198 centimeter lång och med erfarenhet av såväl landslagsuppdrag som internationella cupmatcher. IFK Göteborg har gjort klart med 27-årige målvakten Giannis Anestis.

Efter sju säsonger i grekiska ligan (Panionios 2011-2014 och AEK Athen (2014-2018) flyttade Giannis Anestis till Hapoel Beer Sheva inför den gångna säsongen, ett avtal som dock bröts i sommar.

Framöver kommer han att representera IFK Göteborg.
– Både Olle Sultan och Stefan Remnér har varit på plats i Aten och genomfört ett par träningspass med Giannis. Dessutom har vi fått goda referenser av Jakob Johansson, som spelat med honom i ett flertal säsonger, säger IFK Göteborgs sportchef Jonas Olsson och fortsätter:
– Han har varit här på en snabbvisit och bland genomgått läkarundersökning och tittat på Kamratgården. Sedan ansluter Giannis till truppen i början av januari.

Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget

Avtalet sträcker sig över 1,5 år och till sommaren 2020.

Tränare Poya Asbaghi om nyförvärvet:
– Med sin längd har han givetvis en stor räckvidd och är dessutom oerhört atletisk och snabb i sitt målvaktsspel. Tillsammans med Erik (Dahlin) och Tom (Amos) känner vi oss oerhört trygga med vår målvaktsuppsättning.

På meritlistan finns bland annat ett antal internationella cupmatcher. Dessutom har Anestis vid ett flertal tillfällen varit med på bänken då Grekland spelat landskamper och kvalmatcher.

Giannis Anestis innan återresan till Aten:
– Jag är väldigt glad över att skriva på för IFK Göteborg och ser fram emot att hjälpa laget. Jag vet att det är en klubb med en fin historia, med exempelvis segrar i Uefacupen och många inhemska titlar. Det är en stor klubb och förhoppningsvis kan vi vinna fler titlar framöver. Jag tar med mina erfarenheter och hoppas kunna hjälpa laget att vinna matcher.